Desmantellen dos clubs cannàbics al Montsià per tràfic de drogues

En l’operatiu s'han detingut almenys tretze persones i s'han escorcollat onze locals i domicilis, a més d’un viver amb un miler de plantes de marihuana 

28 junio 2017 19:06 | Actualizado a 15 noviembre 2017 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un ampli desplegament policial al Montsià  ha permès desmantellar aquest dimecres dos clubs cannàbics d’Amposta i Sant Carles de la Ràpita, per presumpte tràfic de drogues. L’operatiu dut a terme per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, amb la Policia Local d’Amposta, s'ha allargat durant tot el dia, amb l’escorcoll d’onze locals i domicilis d’Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Santa Bàrbara i Mont-roig del Camp. 

Al vespre  hi havia unes 13 pesones detingudes, entre  les quals el propietari dels dos clubs cannàbics.  La majoria estava previst que quedessin en llibertat després de declarar en seu policial. Els agents han entrat als locals dels dos clubs, així com a diversos domicilis particulars i un viver proper a les Cases d’Alcanar, on hi hauria una plantació de marihuana amb vora un miler de plantes.  

Segons fonts policials i municipals, els locals cannàbics funcionaven presumptament com a punt de venda de drogues –incloent a menors- i havien estat objectes de les queixes veïnals. En els escorcolls, a més de les plantes,  els agents han decomissat quantitats importants de marihuana,  haixix i, en menor mesura, substàncies com cocaïna.«És una actuació que fa temps que treballem amb la policia espanyola i la Guàrdia Civil i que avui ha donat els seus fruits»,ha afirmat  el regidor de Governació de l’Ajuntament d’Amposta, Miquel Subirats. Després d’establir dispositius de seguiment i vigilància des de fa setmanes, els agentshan entrat a quatre immobles de la ciutat a primera hora del matí. 

Segons ha reconegut el regidor, l’origen d’aquest operatiu arrenca per les queixes veïnals contra el funcionament del club cannàbic situat a l’avinguda de Sant Jaume. A més, a la capital del Montsià s'han escorcollat domicilis particulars als carrers Sant Cristòfol, València i Isabel la Catòlica, on la setmana passada ja hi va haver una altra operació antidroga, en aquella ocasió dels Mossos d’Esquadra. 

El local ampostí estava obert des de només feia uns mesos. El seu propietari, d’origen marroquí, hauria adquirit també recentment un altre local d’una associació cannàbica de Sant Carles de la Ràpita que havia estat objecte d’actuacions policials ja fa un any. Segons Subirats, el propietari va demanar llicència a l’Ajuntament d’Amposta, però encara estava en tramitació. 

L’operatiu, que està sota secret d’actuacions, ha estat coordinat pel jutjat d’instrucció número 3 d’Amposta i ha generat molta expectació a les diverses poblacions on s'ha dut a terme. És el cas de Santa Bàrbara, on també s'ha fet l’escorcoll d’un domicili al carrer Coto Garcia, amb un desplegament massiu durant la matinada d’agents dels cossos policials de l’Estat. 

Comentarios
Multimedia Diari