Detinguts quatre membres d'una organització criminal que van robar bancs de Tortosa i Montblanc

Als detinguts se'ls atribueixen nou atracaments comesos en un any i mig

19 mayo 2017 17:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial de Terres de l'Ebre, de la Unidad Orgánica de Policia Judicial de la Guardia Civil de la Comandancia de Castellón, el Grupo de Atracos de la Policia Judicial i el Grupo III de la UDYCO de la Jefatura Superior de la Policia Nacional de Catalunya, han desarticulat una organització criminal que es dedicava al robatori d'entitats bancàries a diverses localitats de l’Estat espanyol, entre ells un a Tortosa i un a Montblanc

La investigació es va iniciar el juliol de 2015 quan els Mossos d'Esquadra va tenir coneixement que s’havia produït un atracament en una entitat bancària de Tortosa. De les primeres indagacions es va desprendre que els autors podrien estar implicats en altres robatoris comesos en diferents punts de l'Estat espanyol. Per aquest motiu es va crear un equip conjunt d'investigació integrat per Mossos, Guardia Civil i Policia Nacional.

Als integrants del grup, tots de nacionalitat espanyola i amb domicili a Saragossa, se'ls atribueixen nou atracaments comesos entre febrer del 2015 i octubre del 2016 a entitats bancàries de les localitats de Pobla de Tornesa i Sant Mateo (Castelló), Tortosa i Montblanc (Tarragona), Nágera (La Rioja), Miajadas (Càceres), Motilla del Palancar (Cuenca), Mieres (Astúrias) i Tobarra (Albacete).

Els investigadors van comprovar que els autors sempre empraven el mateix modus operandi que consistia en seleccionar entitats bancàries de localitats petites a les quals es pogués tenir accés per carreteres secundàries. Un cop havien fixat l'objectiu, recollien tota la informació de l'entitat per cometre el robatori com els horaris, empleats, possibles dates per realitzar el fet, etc. Un cop analitzada la informació materialitzaven l’assalt. Sempre utilitzaven armes de foc real i ocultaven el rostre per dificultar la seva identificació.

Un cop es va constatar que tenien previst el proper atracament a una sucursal bancària de Tobarra (Albacete) es va establir un dispositiu per detenir els integrants del grup. El dia 27 d'octubre dos d'ells van ser detinguts per la Unidad Especial de Intervención de la Guardia Civil (UEI) a la localitat de Pozo de Cañada (Albacete) mentre es desplaçaven per cometre’l. Molt a prop del lloc on es van fer les detencions es van localitzar dues armes de foc reals amagades en la soca d'un arbre. Simultàniament, es van detenir els altres dos membres al seu domicili a Saragossa.

El mateix dia, també es van realitzar tres entrades i escorcolls als domicilis dels detinguts on es van intervenir dos vehicles, roba i accessoris utilitzats en els atracaments.

Els detinguts, que tenen diversos antecedents, entre els quals destaquen l'homicidi del director d'una entitat bancària a València l’any 1982, van passar a disposició dels Jutjats de Valls i Tortosa, els quals han decretat el seu ingrés a presó.

Comentarios
Multimedia Diari