Dos detinguts per portar al cotxe 5 quilos de càpsules de cascal

Enxampats a l'àrea de servei de l'AP-7 al Baix Ebre

19 mayo 2017 16:19 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Civil ha intervingut 25 quilos en càpsules de cascall (Papaver somniferum), la planta de l’opi, al maleter d’un cotxe que els agents van aturar a l’àrea de servei de l’autopista AP-7 del Baix Ebre, al terme de l’Aldea.

Els dos ocupants del vehicle, de 38 i 50 anys i nacionalitat índia, van ser detinguts per presumpte tràfic de drogues.

Segons l’institut armat, efectius de la Patrulla Fiscal i de Fronteres de la caserna de l’Ametlla de Mar es trobaven en aquest punt de l’autopista efectuant un control contra el contraban i sobre impostos especials la setmana passada.

A la mateixa àrea de servei, en sentit nord, van interceptar un vehicle i que els havia resultat sospitós per les maniobres que efectuava al apropar-se al dispositiu. Després de fer-lo aturar i identificar els ocupants, que haurien mostrat símptomes de nerviosisme, l’escorcoll posterior del vehicle els va permetre descobrir el cascall en càpsules dins de tres grans bosses de plàstic al maleter.

Segons ha especificat la Guàrdia Civil, la substància decomissada, de la varietat ‘nigrum’, està considerada com a «molt tòxica» i es processa per poder extreure diferents alcaloides com l’heroïna, però també la morfina , la codeïna i la tebaïna, amb els quals es fabriquen medicaments.

Atesa la seva consideració d’estupefaents, aquest tipus de substàncies estan sotmeses a un rigorós control per part del Ministeri de Sanitat.

Després de passar a disposició del jutjat d’Amposta en funcions de guàrdia com a suposats autors d’un delicte contra la salut pública, els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Comentarios
Multimedia Diari