Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ecologistes denuncien les obres de la carretera per emergències nuclears a l'Ametlla de Mar

Gepec-EdC també manté que la llicència d'obres estaria "caducada", ja que les obres s'han iniciat després de 18 mesos des de l'adjudicació, i per això demanen la seva "paralització immediata"

EFE

Whatsapp
Segons Gepec-EdC, dotar d'una carretera al Càmping Ametlla Village Platja

Segons Gepec-EdC, dotar d'una carretera al Càmping Ametlla Village Platja "sembla el motiu real pel qual, via el pla PENTA, l'ajuntament veu la forma de justificar i finançar aquesta carretera"

L'organització ecologista Gepec-EdC ha denunciat avui que l'ajuntament de l'Ametlla de Mar ha iniciat la construcció de la carretera d'accés sud a la població, una via que "travessarà longitudinalment tot l'espais litoral protegit del Cap de Santes Creus".

Aquestes obres, que durà a terme una empresa adjudicatària, s'emmarquen dins del pla d'emergència nuclear de Tarragona (PENTA) i són finançades via aquest pla, una actuació que l'organització ecologista considera que "no té cap sentit".

"Aquest ajuntament ha aprofitat el pla PENTA per finançar una actuació que, lluny de respondre a necessitats reals en cas d'emergència nuclears, respon a altres interessos, que, de no maquillar-se al voltant del PENTA, difícilment s'haurien pogut justificar, donades les greus afectacions que provocarà a un espai natural protegit", mantenen.

Segons Gepec-EdC, dotar d'una carretera al Càmping Ametlla Village Platja "sembla el motiu real pel qual, via el pla PENTA, l'ajuntament veu la forma de justificar i finançar aquesta carretera, que d'una altra manera ningú hauria reclamat i difícilment autoritzat. També el de dotar a aquest sector de costa d'infraestructures d'interès economicosocial", asseguren.

"Aquesta carretera perd tot el sentit tenint vies principals i ràpides d'evacuació, com són l'N-340 i l'autopista AP-7. Ningú, amb dos dits de front, canalitzarà la fugida de la gent, en cas d'un accident nuclear, per una carretera secundària que no porta enlloc. El coherent serà canalitzar els vehicles cap a les vies de comunicació principals", afegeixen.

D'una altra banda, l'organització ecologista també manté que la llicència d'obres estaria "caducada", ja que les obres s'han iniciat després de 18 mesos des de l'adjudicació, i per això demanen la seva "paralització immediata".

GEPEC-Ecologistes de Catalunya insta a l'ajuntament de l'Ametlla de Mar a la paralització immediata de les obres denunciades i que s'arxivi el corresponent expedient.

També ha demanat al consistori que reorienti els treballs i actuacions realitzades a l'interior del PEIN del Cap de Santes Creus, encaminant les mateixes a la protecció de l'espai i a aquells usos compatibles amb la seva conservació, realitzant accions de valorització i reconeixement del valor ecològic i paisatgístic de l'espai.

Aquest espai litoral, que forma part del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) i de la xarxa europea d'espais naturals protegits "Xarxa natura 2000", constitueix un dels trams de costa de més entitat de quants s'han salvat de l'expansió urbanística que ha afectat a bona part del litoral català i molt especialment al tarragoní.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También