El Bisbat de Tortosa es reuneix amb Càritas per ajudar els refugiats

Fent-se ressò de la crida del papa Francesc, el Bisbat expresa el seu suport cap als milers de refugiats de la Mediterrània i demana als ciutadans d'ajudar i acollir qui ho necessiti

19 mayo 2017 21:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Davant la tragèdia de desenes de milers de persones que fugen de la guerra a Síria i altres zones en conflicte, el papa Francesc va demanar fa uns dies a totes les comunitats catòliques, parròquies i monestirs europeus que acullin una família de refugiats com a gest previ al Jubileu de la Misericòrdia. El Bisbat de Tortosa, fent-se ressò d’aquesta crida, ha volgut manifestar el seu suport en l’ajuda per als refugiats.

«L’església de Tortosa entén que la proposta evangèlica d’acollir el germà es fa avui especialment punyent en aquestes persones, sense oblidar la tasca que ja s’està realitzant a favor dels més desvalguts de les nostres terres i dels vinguts d’altres indrets», ha manifestat el Bisbat de Tortosa en un comunicat, demanant «a tots els cristians i persones de bona voluntat que encomanin a Déu aquestes persones i cerquin les maneres d’ajudar-les seguint l’exemple del Bon Samarità».

D’aquesta manera, ahir mateix el Bisbe de Tortosa Enrique Benavent va realitzar una reunió amb Càritas Diocesana, que serà qui coordinarà les diverses accions al Bisbat, demanant a les parròquies, les institucions religioses, les entitats i les delegacions la seua ajuda i disponibilitat. «Cal donar una resposta coordinada, estant ben atents a les noves que vagin arribant. Volem transmetre a l’Administració la nostra disposició per ajudar allà on no arribi, dintre de les nostres possibilitats», expressen en el mateix comunicat.

Per una altra banda, arran d’haver rebut diverses peticions i oferiments d’ajuda i col·laboració per part de tortosins per acollir i ajudar els refugiats, l’Ajuntament de Tortosa ha pres la iniciativa d’habilitar una oficina per poder recepcionar, canalitzar i estructurar les peticions. «L’Ajuntament de Tortosa, plenament conscienciat de la situació que s’està vivint a Europa amb la crisi dels refugiats, atendrà a tots aquells ciutadans interessats a col·laborar i oferir la seua ajuda, amb l’objectiu de coordinar totes les accions necessàries», va declarar aquesta setmana Ana Algueró, tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis a les Persones.

 

Altres municipis en suport

Dilluns passat l’Ajuntament de Batea va posar a disposició del Govern les instal·lacions de l’alberg municipal per donar resposta a la gestió d’acollida als refugiats. Per una altra banda, el Govern de la Ràpita també ha acordat presentar una moció en el proper ple ordinari de setembre per oferir el municipi de la Ràpita com a territori d’acollida.

Comentarios
Multimedia Diari