Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre denuncia la "situació insostenible" de l'R15 després de la incidència a Flix

Adif respon a l'ens comarcal que ha pres "les mesures correctores necessàries" des del descarrilament d'un tren de mercaderies a Ascó al gener

ACN

Whatsapp
Passatgers del tren aturat entre Flix i Móra per una avaria d'electrificació a la línia el 18 de juliol del 2016. Foto: ACN

Passatgers del tren aturat entre Flix i Móra per una avaria d'electrificació a la línia el 18 de juliol del 2016. Foto: ACN

La darrera incidència a la línia ferroviària R15 aquest dilluns a la tarda, que va obligar a evacuar 68 passatgers d'un tren entre Flix i Ascó degut a un problema elèctric, ha reactivat les reclamacions del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. La presidenta de l'ens, Gemma Carim, ha mostrat de nou el malestar per una situació en aquesta línia de Rodalies que considera "insostenible". Carim ha assegurat que les institucions "no sabem què més fer" davant dels problemes que se succeeixen cada cop més sovint. "No baixem la guàrdia i no deixem de treballar", ha afegit. El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha rebut, mesos després, la resposta d'Adif a una reclamació feta arran del descarrilament d'un tren de mercaderies, al gener, a Ascó. L'empresa detalla que s'estan duent a terme les tasques pertinents en termes de manteniment, inspecció, vigilància i inspeccions. Segons Carim, l'episodi d'aquest dilluns a Flix posa de manifest que "això no es trasllada a la realitat".

Fa justament una setmana, els quatre consells comarcals de l'Ebre van acordar amb la plataforma Trens Dignes reclamar a la Generalitat que es posi en marxa l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de les Terres de l'Ebre, un organisme on han de tenir veu alcaldes i consells comarcals de cara a la planificació i organització de la mobilitat. En el document conjunt acordat també es demana l'aprovació definitiva del Pla Director de Mobilitat, que està redactat però no s'ha desenvolupat, així com la possibilitat d'emprendre accions legals contra Renfe.

68 evacuats a Flix

L'última incidència va tenir lloc aquest dilluns a la tarda quan una avaria en el sistema d'electrificació va deixar un tren aturat, amb 68 passatgers, a tres quilòmetres de l'estació de Flix. El comboi, que havia sortit de l'estació de França de Barcelona a les 15.47 hores, havia d'arribar a Flix a les 18.42 hores i tenia com a destinació la ciutat de Saragossa. Cap a les set de la tarda, però, el ferrocarril va quedar immobilitzat a prop del camí de Darenys i els Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat i personal de l'Ajuntament de Flix van haver de ajudar en l'evacuació dels usuaris fins a l'estació. L'autobús municipal va poder arribar al lloc, de difícil accés, i va facilitar el trasllat de les persones afectades. La circulació de trens va quedar interrompuda i Renfe va iniciar un servei alternatiu per carretera entre les estacions de Móra la Nova i Flix.

 Per a Carim, aquesta darrera incidència contradiu les darreres informacions que els ha traslladat Adif, responent una missiva del mes de gener. La companyia encarregada de les infraestructures ferroviàries assegura que ha adoptat "les mesures correctores necessàries per assegurar la circulació dels trens" i que hi ha hagut una millora" des de llavors.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También