El Delta es promociona com a destí sostenible tot l’any

L’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre crea una marca-segell per reforçar els valors del territori i fer difusió de l’oferta

19 mayo 2021 05:40 | Actualizado a 19 mayo 2021 05:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre (AEEDE) ha creat una marca segell per consolidar aquest territori com a referent internacional en ecoturisme i amb una oferta variada durant tot l’any. Les 43 empreses de l’entitat, que ja compten amb la certificació de la carta europea de Turisme Sostenible, mostren la seva oferta en un web on es pot planificar una estada «sostenible».

‘Tu i el Delta’ és l’eslògan de la nova marca, que es va donar a conèixer ahir al Viver d’Empreses de Camarles, juntament amb el logotip i la nova pàgina web; en una iniciativa que ha estat subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

L’eslògan i el logotip de Delta de l’Ebre Ecoturisme reflecteixen l’ambició de posicionar el Delta de l’Ebre com a referent en ecoturisme i com a destinació de 365 dies on gaudir d’una extensa i variada oferta turística de qualitat. «L’eslògan és la síntesi de tota aquesta experiència que espera ser viscuda i que serà un nexe entre les persones visitants, el territori i les empreses d’ecoturisme», remarquen els impulsors.

Així, la pàgina web www.deltadelebreecoturisme.com neix amb el propòsit de ser una eina digital competent que ajudi a assolir part dels objectius de promoció de l’Associació. En destaquen dues seccions: el directori, amb totes les empreses d’ecoturisme per poder planificar l’estada al Delta, i «Què fer i veure?» on es fa un tast de les múltiples experiències a viure-hi, per a tots els gustos, edats i èpoques de l’any (gastronomia, turisme actiu, cicloturisme, espais naturals, cultura i patrimoni, etc.).

El segell ofereix avantatges tant a les persones visitants com als negocis locals i al territori en general, ja que «donarà major visibilitat a les empreses d’ecoturisme del Delta, ajudarà a generar confiança entre els visitants que busquen aquests valors, i afavorirà models de negoci més respectuosos amb l’entorn, tant a escala ambiental com social», afirmen des de l’entitat. A més, les empreses disposaran d’elements distintius que permetin als visitants reconèixer fàcilment els negocis adherits a la iniciativa.

Requisits

Per garantir l’assoliment dels diferents objectius i l’excel·lència en l’oferta turística, les empreses interessades a obtenir el segell hauran de complir un conjunt de requisits, com ara tenir un marcat interès per la sostenibilitat, acreditar-se amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) i realitzar el curs de Punt d’Informació del Parc Natural, entre d’altres.

El Delta és referent «nacional i internacional» de turisme sostenible, com acredita la Carta Europea des del 2007, i ara es vol incentivar que la ciutadania i el teixit empresarial cregui en aquest model de desenvolupament turístic. Així, el president de l’AEEDE, Josep de Polet, assenya que durant anys descobrien sorpresos, en molts congressos als quals assistien, que el Delta de l’Ebre era «exemple d’ecotursime, de gestió i de manera de treballar».

«L’ecoturisme no només és una modalitat de turisme sostenible, sinó una manera de respectar la forma en què la població viu i conviu», afirma per la seva banda la vicepresidenta de l’entitat, Montse Callau.

Comentarios
Multimedia Diari