Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Departament de Cultura fa una crida als ciutadans per guardar el material sobre l’1-O

Poden adreçar-se a l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre per entregar una còpia de fotografies i videos

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge dels antidisturbis que van carregar a Móra la Nova el passat diumenge. Foto: Joan Revillas

Imatge dels antidisturbis que van carregar a Móra la Nova el passat diumenge. Foto: Joan Revillas

El Departament de Cultura de la Generalitat garantirà la preservació dels documents audiovisuals, com fotografies i vídeos, que s’estan difonent aquests dies amb motiu de la celebració del referèndum i posteriors accions, perquè no es perdin ni siguin eliminats de la xarxa. Així es va comunicar ahir a través de les xarxes socials. Des del Departament s’estan coordinant els arxius, biblioteques i museus per facilitar la recollida d’aquest material i la seva identificació. 

És important per això, segons informa el Departament, que la ciutadania guardi aquest material en una memòria física i si l’han penjat a la xarxa que també ho guardin en una memòria. També convindria que anotessin la data, lloc i hora d’aquest material, i si són ells mateixos els autors. 

Amb aquesta informació, expressa el Departament, serà més fàcil identificar el material i assegurar la seva correcta descripció i catalogació. Cultura fa una crida a tothom a participar per tal de tenir totes les accions documentades i protegides.

El director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto, confirma que aquest dimecres han rebut la directriu de la Subdirecció General d’Arxius i Museus, i així mateix ho han traslladat a la ciutadania a través de les xarxes socials. «Però encara no s’ha determinat exactament el protocol a seguir sobre com guardar aquesta documentació quan ens arribe, que de ben segur haurà de ser el mateix protocol a seguir per a tots els arxius. Imagino que en un parell de dies ja estarà tot especificat i podrem informar correctament als usuaris», concreta Curto. El director, malgrat això, explica que en qualsevol cas la funció de l’Arxiu Comarcal sempre ha sigut la de «preservar tot tipus de documentació de la societat». Curto expressa que la notícia, en certa forma, no l’ha agafat per sorpresa: «ja teníem in mente que calia d’una forma o altra garantir que aquests documents, fotografies i vídeos que poden ser vulnerables o que es poden perdre, es guardessin». El director valora que, «com a guardians de la memòria col·lectiva que som, hem d’intentar que la documentació, siga la que siga, puga ser guardada correctament»

Temas

Comentarios

Lea También