El Govern donarà suport als ramaders de bous, afectats per la crisi

Els antitaurins en canvi proposen destinar les ajudes a la sanitat i no al sector ramader

30 junio 2020 15:50 | Actualizado a 02 julio 2020 10:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El darrer ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar la proposta de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, presentada per Junts per Catalunya, per donar suport i ajudar a les ramaderies de bous braus, que es veuen molt afectades amb la cancel·lació de les festes majors als pobles ebrencs que celebren actes amb bous. Tots els grups hi van votar a favor, a excepció de Movem que va abstindre’s.

Així, en concret la moció demana al Govern de la Generalitat que creï una línia d’ajudes per a l’alimentació de la ramaderia de bous braus i la seuua atenció sanitària, per un import de 90 euros per animal tant si està o no destinat als festejos taurins. També es reclama concretament a el Departament d’Agricultura i Ramaderia que estudiï ajudes als criadors de toros. En la mateixa línia, la moció reclama a el Departament de Cultura línies d’ajudes cap al sector taurí en general. El text demana igualment a la Diputació de Tarragona que convoqui subvencions a les explotacions ramaderes de la província i al Govern espanyol, que suprimeixi el pagament de les quotes d’autònom o activi la seva devolució, des del moment en què es va decretar l’estat d’alarma fins que finalitzin les limitacions a les celebracions taurines. La moció també vol que el sector dels correbous s’inclogui dins de totes les mesures genèriques de suport adoptades pel Ministeri de Cultura. Així mateix aquest passat dilluns el ple de l’Ajuntament d’Amposta va aprovar també la moció presentada conjuntament per EA-ERC, Som Amposta i JxA per a donar suport i ajudar a les ramaderes de bous braus, amb l’abstenció del PSC.

Davant d’això, el delegat del Govern, Xavier Pallarés, ha expressat que en les reunions mantingudes amb els diferents departaments ha fet «tota la força per considerar els ramaders de casa nostra com uns empresaris més».

Pallarés ha declarat que «si no els ajudem, malauradament hauran de tancar el seu negoci i s’hauran de sacrificar animals. El suport per part del Govern el tenen i esperem que la moció prospere».

D’altra banda, des de Prou Correbous denuncien que els correbous ja suposen una despesa d’ 1 milió de diners públics cada any per part dels ajuntaments. «Seria un escàndol destinar-hi més diners i proposem eliminar les quantioses partides pressupostàries anuals per a festejos taurins i que siguin destinades a paliar els efectes que ha tingut la Covid-19 a sanitat i a altres serveis essencials». «Són gratis per al poble, però els paguem entre tots», es queixa Neus Mangrané, portaveu de la plataforma a les Terres de l’Ebre i de l’associació antitaurina d’Amposta, Tots Som Poble.

Comentarios
Multimedia Diari