El Jutjat obliga l'Ajuntament de Tortosa a fer un catàleg de vestigis franquistes

Sentència del jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona

19 mayo 2017 16:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha estimat parcialment la demanda interposada l’any passat per l’advocat madrileny Eduardo Ranz contra l’Ajuntament de Tortosa, en matèria de memòria històrica, i declara l’obligació del Consistori de la capital del Baix Ebre d’elaborar un catàleg de vestigis de la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Segons la sentència, atenent a l’article 15.2 de la Llei de memòria històrica, l’Ajuntament de Tortosa «ha d’adoptar les mesures oportunes per a la determinació dels escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d’exaltació personal o col·lectiva, de la sublevació militar, la Gerra Civil i la repressió de la Dictadura», els quals afirma que «hauran de ser retirats».

Segons la sentència que ha avançat el mitjà digital Mon.cat, el Jutjat Contenciós també requereix al consistori tortosí «un inventari sobre quins béns i quins elements, per concórrer les circumstàncies previstes en l’article 15.2 quedarien exclosos de ser retirats».

En tot cas, segons fonts consultades, aquesta sentència no faria cap referència explícita al monument franquista de la batalla de l’Ebre, situat al bell mig del riu i que l’any passat va ser objecte d’una consulta ciutadana. Un 68 per cent dels veïns que van votar van escollir l’opció de reinterpretar el monument i no retirar-lo. Una reinterpretació que de moment l’Ajuntament de Tortosa encara no ha dut a terme ni ha explicat com es farà.

Tribunal Suprem

Aquest mateix advocat madrileny ja va demandar, sense èxit, a l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, davant del Tribunal Suprem per incompliment de la Llei de memòria històrica. L’alt tribunal no va admetre la demanda a tràmit.

Comentarios
Multimedia Diari