Más de Ebre

El ‘Maig a l’Escola’ omple Tortosa d’art i cultura

El programa arrenca demà amb una xerrada i la inauguració de l’exposició ‘Amor vs Pànic’ de Lídia Porcar

Diari de Tarragona

Whatsapp
Joan Panisello  oferirà una xerrada on parlarà sobre el seu recorregut artístic. FOTO: Cedida

Joan Panisello oferirà una xerrada on parlarà sobre el seu recorregut artístic. FOTO: Cedida

’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa organitza des de demà fines al 31 de maig una nova edició del cicle Maig a l’Escola. El centre programa el cicle de conferències Ser i estar de l’Artista i altres activitats culturals i artístiques adreçades als alumnes i al públic general amb inquietuds per l’art, la cultura i el patrimoni. A més, dedicarà una jornada a l’Any Joan Brossa, ja que enguany es commemora el centenari del naixement d’aquest poeta. 

Les activitats arrencaran demà amb la xerrada Passió, Art i Entreteniment a càrrec de l’artista Lídia Porcar i amb la inauguració de l’exposició Amor vs Pànic de la mateixa artista i que es podrà visitar al centre fins al 6 de juliol. 

Com a activitats destacades, el 15 de maig s’organitzarà una sortida cultural a Ripoll per conèixer el monestir i el Museu etnogràfic i el 10 de maig servirà per celebrar l’Any Joan Brossa, dins del cicle Ser i Estar de l’Artista.  El poeta i assagista Vicenç Altaió serà qui oferirà la xerrada Joan Miró i Joan Brossa, Qui és el poeta i qui l’artista? Una sessió on es parlarà de la relació d’ambdós artistes i es llegiran els seus poemes. 

La cerámica más allá del objeto a càrrec de Cristina Salvans el 17 de maig, Art en entorns naturals. Ecologisme i ètica de Sergi Quiñonero el 24 de maig i Ser far a les terres de Ponent, de Cèlia del Diego, del Centre d’Art la Panera de Lleida, el 31 de maig seran les altres tres conferències programades dins del Cicle Ser i Estar de l’Artista per aquest Maig a l’Escola. 

El 29 de maig, l’artista Joan Panisello també oferirà una xerrada on parlarà sobre el seu recorregut artístic.

En aquesta edició, el Maig a l’Escola s’obre a d’altres disciplines com el cinema i la música. El 22 de maig a les 18.30 hores, es projectarà La maleta mexicana de Trisha Ziff. Aquesta pel·lícula documental explica la història de 4.500 negatius que els prestigiosos fotògrafs Robert Capa, Gerda Taro i David Chim Seymur van perdre durant la Guerra Civil espanyola i que van ser recuperats 70 anys després a Ciutat de Mèxic. I el 31 de maig a les 20.00 hores, el grup ACID TRIO tancarà el cicle amb un concert, amb ritmes i harmonies del món jazzístic per a tots els públics.

Temas

Comentarios

Lea También