El Museu de les Terres de l'Ebre reobrirà al públic aquest dijous, 21 de maig

Després d'haver tancat  el passat 13 de març, amb motiu del confinament obligatori, des de la setmana passada el centre ha estat preparant un Pla de contingència per poder oferir les màximes garanties sanitàries

20 mayo 2020 07:20 | Actualizado a 20 mayo 2020 16:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Museu de les Terres de l'Ebre té previst reobrir les sales d'exposició permanent "Les Terres de l'Ebre, de la prehistòria a l'edat mitjana" i "L'Ebre, camí d'aigua", i l'exposició temporal "El llapis, arma de guerra antifeixista, 1936-1939" aquest dijous dia 21 de maig en l'horari habitual, de dimarts a dissabte d'11 a 14 i de 17,30 a 20 h, diumenges i festius d'11,30 a 14 h.

L’exposició temporal “El llapis arma de guerra antifeixista” s’ha prorrogat fins al 30 de juny i ampliem així la possibilitat que els visitants puguin gaudir d’una exposició que presenta quin era el context de la comunicació i la propaganda en la lluita antifeixista en els anys 1936-1939, a partir de l’obra original d’autors tant importants com Carles Fontserè, Josep Renau, Jose Bardasano, Pere Català, Humbert Vallmitjana, etc.

Després d'haver tancat el Museu a partir del passat 13 de març, amb motiu de les mesures preventives i de protecció dictades per fer front al coronavirus SARS-COV-2, des de la setmana passada el centre ha estat preparant un Pla de contingència per a la seva reobertura que fixa les mesures de prevenció i higiene, de distanciament i de senyalització per garantir la seguretat dels treballadors, dels visitants i usuaris. Entre les mesures establertes el Museu limitarà l'accés a 10 persones per cadascuna de les tres sales visitables, facilitarà gel hidroalcohòlic i mascaretes als visitants, i a més ha habilitat una nova sortida des de la sala "L'Ebre, camí d'aigua" per tal de disposar d'un circuit de visita en una sola direcció.

Els museus som organitzacions complexes que prestem serveis públics heterogenis i que, sota un mateix nom i règim legal, som bàsicament diferents entres nosaltres (ubicació, missió, personal, fons, pressupost...), però que tenim en comú que tots estem dotats de mitjans i procediments consolidats per a la planificació i la gestió cultural. En aquest sentit, com recorda el Departament de Cultura “ els museus som llocs segurs i saludables”.

La nostra acció ha de ser rellevant i positiva en favor d'una progressiva recuperació de l'estat d'ànim i del benestar de l'equip de treball, dels professionals i col·laboradors, de les entitats vinculades, i d'altres col·lectius i grups de la comunitat, és a dir del conjunt de la societat. Com diu l'ICOM en el seu comunicat: "els museus són un espai per a expressar valors substancials i compartits que són importants per al benestar individual i comunitari a través de les seves dimensions estètiques i simbòliques. Són llocs per a la inclusió i la cohesió social que reforcen el sentit de pertinença, el respecte mutu i els objectius comuns".

Comentarios
Multimedia Diari