El Perelló no té constància de cap investigació sobre el parc eòlic l'Ametlló

L'Ajuntament respon que sí va presentar al·legacions als projectes eòlics

09 diciembre 2021 09:54 | Actualizado a 09 diciembre 2021 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Davant les informacions publicades sobre una investigació per presumpta prevaricació de l’Ajuntament del Perelló en el projecte eòlic l’Ametlló, el consistori ha sortit al pas per fer uns aclariments.

«Estem sorpresos perquè no tenim constància de cap denúncia ni hem rebut cap notificació que se’ns estigui investigant, ni a l’alcaldessa, ni a cap regidora ni regidor del govern, ni a l’Ajuntament del Perelló. Tots els regidors de l’equip de govern del Perelló, des de l’inici del mandat, hem fet les declaracions de béns i drets patrimonials i activitats, i aquestes dades estan accessibles. Per tant, mai s’ha amagat res i tothom ho pot consultar», ha comunicat l’Ajuntament del Perelló. «La regidora Carme Bladé treballa per a empreses eòliques al Perelló des de fa uns 19 anys i ho sap tothom. Sempre ho ha declarat i mai se n’ha amagat, i n’ha deixat constància quan ha entrat de regidora».

Segons l’Ajuntament, dels 17 avantprojectes que van entrar a l’Ajuntament des de finals de febrer de 2020 fins al juny de 2021, es van presentar al·legacions a 7 avantprojectes.

«Per tant, no és cert del què suposadament se’ns acusa i denuncia, ja que l’Ajuntament del Perelló sí que ha presentat al·legacions. Els criteris que es van fer servir també s’han explicat diverses vegades i està molt clar i detallat què es va fer en cada cas. Els 10 avantprojectes als quals l’Ajuntament no va presentar al·legacions va ser, en alguns casos, perquè estaven fora del terme municipal; en altres, perquè estaven compartits amb altres termes i tenien més màquines en el territori veí que no pas al nostre. Tampoc es van presentar al·legacions quan es tractava d’una ampliació d’un parc ja existent», exposen des de l’Ajuntament.

Finalment, el consistori ha explicat que dels tres parcs eòlics que hi ha en funcionament al municipi, Colladetes és de l’empresa CxC Renovables i La Collada i Calobres són de l’empresa Sydis. 

«Per tant, no és cert que tots els molins del Perelló siguin de la mateixa empresa. En realitat en el cas de Colladetes, CxC Renovables només porta el control de gestió del parc. El propietari del parc és l’empresa Enervent S.A», detallen.

Comentarios
Multimedia Diari