El Poble Nou vota a favor de limitar la mobilitat durant l'estiu i la Pasqua

Una consulta popular al poliesportiu del poble que va tenir un 62,57% de participació ho va decidir amb un 81% de sís

31 mayo 2021 05:40 | Actualizado a 31 mayo 2021 16:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir es va celebrar al Poble Nou del Delta la consulta popular sobre el model de mobilitat del poble en determinades èpoques de l’any com l’estiu o la Setmana Santa, és a dir, els moments de més afluència turística. De deu del matí a sis de la tarda, al poliesportiu del poble, 171 persones majors de 16 anys i empadronades van poder decidir mitjançant una votació si estan d’acord que entrin al poble vehicles de persones alienes al nucli durant els períodes vacacionals. Un total de 107 veïns (el 62,57%) hi han participat i un 81,3%, van votar sí a la pregunta «estàs d’acord amb el fet que el Poble Nou del Delta esdevingui un nucli urbà peatonal amb accés restringit a vehicles, excepte veïns i veïnes i serveis, durant deu dies en Setmana Santa i entre el 15 de juny i el 15 de setembre?». Un 18,7% ho van fer en contra.

Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, va valorar positivament el resultat i va dir que aquest no afectarà el turisme ni a l’economia local. «El que s’ha posat sobre la taula és que la gent que hi viu ha de prendre les decisions sobre les activitats que es desenvolupen i que li afecten en la seva vida quotidiana. El resultat reflecteix això.» Tomàs també va defensar la presa de decisions en qüestions com aquesta mitjançant consultes popular i decidir de forma democràtica la solució: «Penso que la millor manera de resoldre la qüestió és votant. Hem realitzat dues consultes i les dues han estat aquí. El Poble Nou ha tornat a fer-ho i ho ha fet amb coherència sobre allò que veu. »

La consulta s’ha fet arran de la necessitat de replantejar el model de mobilitat del poble. En els últims períodes vacacionals, el poble ha estat molt concorregut i amb la presència de molts vehicles pels carrers que dificultaven la vida quotidiana dels habitants, amb el condicionant que amb l’obertura després del confinament, la gent s’ha sentit amb moltes ganes de sortir després d’estar tancat a casa. Això ha provocat les queixes de veïns. Tot i això, no és nou, és una qüestió que l’ajuntament ja fa temps que es planteja decidir. «No és nou d’ara, ja fa un parell d’anys que ens ho plantejàvem i ja no podíem esperar més, això s’havia de gestionar. El següent que ens plantegem és com ho fem, però no podem decidir nosaltres, ho ha de decidir el poble.» Apunta Tomàs.

Un nou valor afegit al poble

La limitació prohibirà l’entrada a tots aquells vehicles de persones alienes al poble. Podràn entrar-hi tots els residents i persones que ofereixin serveis i per als visitants s’habilitaran aparcaments fora del nucli. Tomàs no ho veu amb preocupació, considera que la gent que viu al Poble nou es veu molt afectada per l’activitat del poble i per tant ha decidit el millor i han votar per allò que els afecta, en aquest cas, la circulació i els aparcaments.

Apunta també que el resultat no perjudicarà les activitats econòmiques del poble. «Estem convençuts que no afectarà perquè el Poble Nou té un atractiu molt gran. La gent no ve al poble per aparcar davant d’un restaurant i dinar i ja està. La gent ve per gaudir del paisatge, de la gastronomia, de l’entorn, de la singularitat arquitectònica... i això es gaudeix més caminant que en cotxe. Per tant, deixar el vehicle a l’aparcament que farem a la comunitat de Regants i poder caminar fins al destí serà un valor afegit.»

Comentarios
Multimedia Diari