El campus ebrenc de la URV estrena aula d’innovació pedagògica

Només hi ha una altra d’aquestes característiques a tot l’Estat, i està oberta a la comunitat educativa de la demarcació

09 diciembre 2021 20:00 | Actualizado a 10 diciembre 2021 13:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El campus de les Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili, a Tortosa, va inaugurar ahir al vespre la seua nova aula Idees, un espai d’innovació pedagògica i tecnològica. Només hi ha una altra aula d’aquestes característiques a tot l’Estat, a Madrid, i ja està a disposició de tota la comunitat educativa de la demarcació.

La nova aula, dotada de la tecnologia més capdavantera, està instal·lada al segon pis del campus i està distribuïda en quatre zones diferenciades: Thinking, Design, Maker i Stage (pensa, dissenya, construïx i presenta). De fet, una de les principals singularitats d’aquesta aula és la flexibilitat de l’espai, que permet adaptar-la a diferents metodologies de treball, implementant la interdisciplinarietat, el treball cooperatiu, la interacció de grup i la social adequades a les noves maneres d’aprendre. Com va explicar Josep Holgado, responsable dels graus d’Educació al campus Terres de l’Ebre, ja s’ha començat a fer la formació de l’alumnat d’educació del campus, que ha començat a dissenyar les activitats i els dissenys d’aprenentatge. Ara aquestes activitats es posen a disposició dels centres educatius, que si estan interessats podran acudir presencialment a aplicar-los a l’aula. També es facilitarà el transport per a aquells centres que estiguen més allunyats.

«És una aula polivalent, oberta i flexible, que permet als usuaris ser creatius», va detallar Holgado, tot destacant l’experiència simbiòtica del projecte: d’una banda els alumnes que estudien educació a la universitat aprendran amb xiquets reals i, de l’altra, també s’afavoreix la competència digital dels mateixos infants. «És un servei a la comunitat educativa i per als futurs mestres», va dir.

En aquest sentit, Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa i vicepresidenta segona de la Diputació de Tarragona, va expressar que també es tracta «d’obrir el campus al territori i de fer-lo més gran, sent aquesta aula pionera al país». I és que a més d’ulleres de realitat virtual, l’aula té també una càmera de vídeo de 360 graus que permet als estudiants observar de forma remota i sincrònica les activitats que s’hi desenvolupen i fer-ne aportacions a posteriori.

Per la seua banda, María José Figueras, rectora de la URV, va destacar el component experiencial de l’aula. «La imatge virtual no se’ls esborrarà als xiquets perquè forma part d’una experiència». Figueras va incidir en què l’aula podrà ser atractiva per als mateixos alumnes del campus i va remarcar el «motor per al desenvolupament social i econòmic» que representa la universitat.

L’aula ha comptat amb material donat per les mateixes empreses, i ha suposat una inversió d’uns 40.000 euros, provinents de l’Ajuntament de Tortosa, la Diputació de Tarragona i la mateixa universitat.

Espai Libere colloquendi

Ahir també es va inaugurar l’espai Libere colloquendi, situat al vestíbul del campus. Es tracta d’un espai obert per als estudiants, amb seients per reunir-se i xerrar a mode de cafè, però també amb algunes taules amb endolls per comentar treballs de classe.

El director del campus Terres de l’Ebre, Jordi Sardà, va explicar que és un espai informal per als estudiants, per tal que puguen interactuar entre ells, amb un mobiliari dinàmic. A més, a un dels costats es troben les exposicions que habitualment organitza el campus, cosa que n’incrementarà la visualització.

Comentarios
Multimedia Diari