El conte ‘Arraïlades’ arriba a tots els centres educatius

El llibre, promogut per Salvem lo Montsià i Graëllsia, fa difusió de
la problemàtica de l’espoli d’oliveres monumentals entre els petits

19 noviembre 2019 09:20 | Actualizado a 19 noviembre 2019 09:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Salvem lo Montsià i Graëllsia han enviat un exemplar del conte Arraïlades acompanyat d’una guia didàctica a totes les escoles i instituts de les Terres de l’Ebre, i en format digital a la resta de centres de Catalunya. A més, Arraïlades i la guia didàctica també s’han fet arribar en format físic als més de 80 Centres de Recursos Pedagògics (CRP), des d’on estaran disponibles per a tots els centres educatius de Catalunya.

Amb aquest conte, il·lustrat per catorze artistes, es pretén mostrar al públic infantil i juvenil la problemàtica de l’espoli d’oliveres mil·lenàries i «el valor històric i social» d’aquest patrimoni natural.

Això ha estat possible gràcies a totes les persones que van col·laborar en la campanya de Verkami que es va realitzar a principis d’any. Per altra banda, Arraïlades ha arribat també a moltes biblioteques del territori i d’arreu del Principat, així com a d’altres escoles de Catalunya. A més a més, properament s’enviaran més exemplars a les biblioteques del territori que no tinguen encara el conte i també als centres educatius del Maestrat.

Salvem lo Montsià i Graëllsia realitzen aquesta acció just la setmana en la qual el Parlament continua els seus treballs per articular una llei de protecció per a les oliveres monumentals.

Des d’aquestes associacions reclamen que es tinguen en compte les esmenes que van presentar a la proposició de llei per tal que aquesta comporte una protecció efectiva al cultiu i al paisatge de l’oliverar monumental, les més destacades de les quals van ser ampliar la protecció als arbres de més de 2 metres de perímetre de tronc a 1,3 metres d’alçada, ajudes i suport a tota la pagesia que en té cura i una moratòria que ature l’espoli mentre es tramita la llei.

El llibre va tornar-se realitat el passat Sant Jordi, després de l’èxit al Verkami de la campanya promoguda per Arbres en Peu de Vida.

Comentarios
Multimedia Diari