Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El conte ‘Arraïlades’ arriba a tots els centres educatius

El llibre, promogut per Salvem lo Montsià i Graëllsia, fa difusió de
la problemàtica de l’espoli d’oliveres monumentals entre els petits

M. P.

Whatsapp
Imatge d’arxiu d’un contacontes d’‘Arraïlades’, a la Sénia. FOTO: J.REVILLAS

Imatge d’arxiu d’un contacontes d’‘Arraïlades’, a la Sénia. FOTO: J.REVILLAS

Salvem lo Montsià i Graëllsia han enviat un exemplar del conte Arraïlades acompanyat d’una guia didàctica a totes les escoles i instituts de les Terres de l’Ebre, i en format digital a la resta de centres de Catalunya. A més, Arraïlades i la guia didàctica també s’han fet arribar en format físic als més de 80 Centres de Recursos Pedagògics (CRP), des d’on estaran disponibles per a tots els centres educatius de Catalunya.

Amb aquest conte, il·lustrat per catorze artistes, es pretén mostrar al públic infantil i juvenil la problemàtica de l’espoli d’oliveres mil·lenàries i «el valor històric i social» d’aquest patrimoni natural.

Això ha estat possible gràcies a totes les persones que van col·laborar en la campanya de Verkami que es va realitzar a principis d’any. Per altra banda, Arraïlades ha arribat també a moltes biblioteques del territori i d’arreu del Principat, així com a d’altres escoles de Catalunya. A més a més, properament s’enviaran més exemplars a les biblioteques del territori que no tinguen encara el conte i també als centres educatius del Maestrat.

Salvem lo Montsià i Graëllsia realitzen aquesta acció just la setmana en la qual el Parlament continua els seus treballs per articular una llei de protecció per a les oliveres monumentals.

Des d’aquestes associacions reclamen que es tinguen en compte les esmenes que van presentar a la proposició de llei per tal que aquesta comporte una protecció efectiva al cultiu i al paisatge de l’oliverar monumental, les més destacades de les quals van ser ampliar la protecció als arbres de més de 2 metres de perímetre de tronc a 1,3 metres d’alçada, ajudes i suport a tota la pagesia que en té cura i una moratòria que ature l’espoli mentre es tramita la llei.

El llibre va tornar-se realitat el passat Sant Jordi, després de l’èxit al Verkami de la campanya promoguda per Arbres en Peu de Vida.

Comentarios

Lea También