El fiscal demana 4 anys de presó per intentar sobornar un guàrdia civil

Un ciutadà xinès estava pescant il·legalment en un canal i va oferir 200 euros

05 mayo 2019 09:32 | Actualizado a 05 mayo 2019 09:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un tribunal popular haurà de jutjar un ciutadà xinés acusat d’haver intentat subornar un guàrdia civil perquè no el multés després d’haver-lo sorprès pescant il·legalment en un canal proper a l’Encanyissada, al terme municipal d’Amposta.

El processat s’enfronta a una pena de quatre anys de presó i el pagament d’una multa de 4.800 euros, a més de quedar-se sense els mil euros. No es descarta que abans del judici pugui haver-hi un acord de conformitat entre el fiscal i l’advocat defensor.
L’escrit d’acusació de la Fiscalia recull que els fets es van produir cap a les vuit del matí del 28 de juliol de l’any passat en el canal de la Guaita, que proveeix d’aigua la llacuna de l’Encanyissada, al terme municipal de Sant Carles de la Ràpita.
L’acusat és un ciutadà xinès de 35 anys i sense antecedents penals. Segons el Ministeri Públic, estava al canal, junt amb altres persones, realitzant l’activitat de pesca. Aquesta acció fou observada per dos agents de la Guàrdia Civil, que van procedir a dirigir-se cap a l’acusat i a les altres persones que l’acompanyaven.

Els fets

En veure’s sorpresos per l’acció policial, el grup va llençar una caixa transparent de plàstic, que contenia diversos exemplars de cranc blau «en ser conscients que no podien pescar-los, ja que aquesta espècie requereix per poder ser capturada l’obtenció d’una llicència professional per mariscar».

«No passa res agent, denúncia no», deia al temps que posava dos bitllets a la butxaca

En ser informades les persones identificades que anaven a ser denunciades per l’actuació realitzada, l’acusat, «amb la finalitat d’evitar la incoació del corresponent expedient administratiu sancionador, va decidir lliurar diners» a un dels guàrdies.
Es dirigí cap a ell, el va agafar pel darrere, el va abraçar el clatell amb la mà dreta, procedint al mateix temps a introduir, amb la mà esquerra, dos bitllets de 100 euros a la butxaca, mentre li deia: «No ha passat res agent, denúncia no, denúncia no». En ser observada aquesta acció per l’altra agent, es va dirigir a l’acusat procedint a apartar-lo del seu company.

Davant del jutge instructor, l’acusat va reconèixer els fets.

El fiscal diu en el seu escrit que el processat, quan van ocórrer els fets, estava prou arrelat a Espanya des de feia temps.

Comentarios
Multimedia Diari