El govern de Tortosa dona suport a Pere Panisello i el grup de Movem en demana la dimissió

El conseller delegat de la societat municipal de l’Hospital de Jesús, investigat per presumpta prevaricació, falsedat documental i tràfic d’influències, compareix a petició pròpia davant la junta de portaveus i el consell d’administració

18 mayo 2018 11:01 | Actualizado a 19 mayo 2018 11:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller delegat de la societat Gestió Sanitària Assistencial de Tortosa (GESAT), Pere Panisello, investigat per presumpta falsedat documental, tràfic d’influències i prevaricació en la gestió de l’Hospital Sociosanitari de la Santa Creu de Jesús, ha comparegut aquesta setmana davant la junta de portaveus de l’Ajuntament de Tortosa i el consell d’administració del centre. 

Panisello, que va ser detingut pels Mossos d’Esquadra durant unes hores el passat 17 d’abril, va confirmar que els agents es van endur documentació del seu despatx referent a contractacions de personal, serveis de diferents empreses que abasteixen  els centres, així com el seu ordinador i el seu telèfon mòbil. 

Segons ha detallat el principal grup de l’oposició, Movem Tortosa, Panisello hauria confirmat, entre altres qüestions, que la investigació per prevaricació està relacionada amb la prestació de diferents contractes amb empreses de serveis que subministren el centre sanitari de Jesús, que presumptament s’haurien contractat sense  concurs públic. Aquests contractes serien els de bugaderia, electricitat, compra de material sanitari per hemodiàlisi, compra d’alguns fàrmacs, compra de material per analítica i el subministrament de pa per a l’hospital. 

Des de Movem es recorda que les denúncies que van fer arribar a la Fiscalia els anys  2015 i 2017 «apuntaven, precisament, aquestes presumptes irregularitats que es van detectar en diferents auditories independents».  Així, reclamen que «s’iniciï una nova etapa» en la gestió hospitalària municipal, amb el cessament del conseller delegat per part de l’alcaldessa i l’equip de govern, «si Pere Panisello no presenta la seua pròpia dimissió en els propers dies».  

Però des del govern municipal del PDeCAT i ERC es manté la «plena confiança» en Panisello. «El grup de Movem només busca treure rendiment polític i fer política de clavegueres. Nosaltres no entrarem en aquesta manera de fer política davant d’una persona que té una trajectòria de servei públic que l’avala i, per la qual, mantenim la confiança», remarquen al Diari. 

Pel que fa a la resta de grups amb representació a l’Ajuntament de Tortosa, des del PSC i el  PP esperaran els resultats de la investigació per prendre un posicionament, mentre que la CUP ho ha de debatre en el marc de la seva assemblea. 

Panisello declina fer declaracions

El Diari s’ha posat en contacte amb Pere Panisello, qui ha confirmat que va respondre totes les preguntes dels grups de l’oposició sobre el cas, tant en la junta de portaveus celebrada dimarts com en el consell d’administració de GESAT, que va tenir lloc aquest dimecres. I segons assegura, «en cap moment cap representant de Movem» li va demanar que dimitís. Panisello declina fer de moment valoracions sobre el cas, que es troba encara en fase d’investigació  per part dels Mossos d’Esquadra. 

Comentarios
Multimedia Diari