El govern de Tortosa planteja l’ampliació de l’auditori com a principal obra del 2020

Junts per Tortosa s’ha reunit amb la resta de grups municipals per buscar suports suficients per aprovar els comptes

05 diciembre 2019 10:20 | Actualizado a 05 diciembre 2019 19:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El govern de Tortosa (Junts x Tortosa) portarà a aprovació del ple un pressupost municipal per a l’any 2020 de 34,6 milions d’euros, amb l’ampliació del teatre-auditori Felip Pedrell com a principal inversió. El pressupost general de Tortosa per a l’any que ve arriba als 71 milions d’euros si als comptes de l’Ajuntament se sumen també els de les societats Tortosasalut, Gesat o Tortosasport, entre d’altres;una xifra molt similar a la d’aquest 2019.

El govern s’ha reunit amb tots els grups municipals, alguns dels quals han fet propostes que s’han tingut en compte, segons detalla l’alcaldessa, Meritxell Roigé, qui espera poder comptar amb els suports necessaris perquè els comptes s’aprovin abans de Nadal. «Si ho hi ha una alternativa, ens han de deixar governar», afirma l’alcaldessa.

El capítol d’inversions és de 4,4 milions d’euros. La principal obra prevista l’any que ve és l’ampliació del Felip Pedrell, amb una dotació d’1,75 milions d’euros. El projecte s’ha retardat respecte els terminis inicials, ja que l’oposició va tombar al ple la forma de finançament prevista, però ara el govern el vol portar endavant amb fons propis, per tal que l’equipament estigui a punt per al 2021, quan Tortosa serà Capital de la Cultura Catalana.

En l’àmbit cultural cal destacar també l’ampliació del Museu de Tortosa, amb una nova sala dedicada als artistes locals Casanova, Gimeno i Querol;una actuació a la que es preveuen destinar 385.000 euros.

Entre les inversions que es plantegen per a l’any que ve hi ha també la museïtzació de la plaça de davant la catedral (373.000 euros); la redacció del projecte del pavelló esportiu del barri del Rastre (100.000 euros) o l’habilitació d’un aparcament als terrenys d’Adif (198.000 euros), tot i la moció aprovada a l’últim ple que reclamava que no s’enderroquin els antics magatzems de l’estació existents en aquest emplaçament.

La millora de la via pública és també un eix important dels comptes que es plantegen per a l’any que ve, amb un pla de millora de les voreres (100.000 euros); supressió de barreres arquitectòniques (65.000); la urbanització del carrer Barcelona i la plaça Espanya (de l’Ajuntament), així com els projectes de millora per al carrer Cervantes, Rambla Catalunya o la plaça Immaculada. A nivell de projectes, també es preveu la redacció de l’ampliació del complex esportiu Win i un estudi d’actuacions per al castell de Tenasses.

Pel que fa al nucli antic de la ciutat, a més de continuar amb la construcció de la plaça de davant la catedral i la Casa de les Tres Cultures, es planteja destinar 70.000 euros a subvencions a la rehabilitació d’edificis, 10.000 més que aquest 2019.

Meritxell Roigé destaca la «gestió eficient dels ingressos, amb els impostos congelats», i «l’increment de recursos per a l’àmbit social», als convenis amb Càritas, Menjador Social i Casa d’Acollida, i Creu Roja. «També es continua apostant» per projectes com el tiquet fresc, els ajuts per pobresa energètica i s’incrementa la dotació per al transport adaptat.

El ple de pressupostos encara no té data, però es preveu entre finals de la setmana que ve o inicis de la següent, abans de les festes de Nadal.

Comentarios
Multimedia Diari