El llagostí, protagonista de la cuina de les Cases d’Alcanar

Tornen les Jornades Gastronòmiques dedicades a aquest crustaci, producte de gran qualitat capturat pels pescadors locals

28 mayo 2021 10:18 | Actualizado a 28 mayo 2021 14:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les Cases d’Alcanar compten amb una reconeguda cuina marinera que té en el llagostí el seu producte estrella. Des d’avui i fins al 22 de juny, tornen les Jornades Gastronòmiques dedicades a aquest crustaci, que no es van poder celebrar l’any passat per la pandèmia, amb la participació de 14 restaurants. Valorat i reconegut arreu, el llagostí se servirà amb receptes de proximitat i casolanes, i alhora innovadores, que van des del ranxo de barca o els arrossos més tradicionals fins a les receptes més sorprenents, creades pels restauradors membres del Col·lectiu Gastronòmic local.

El preu del menú oscil·la entre els 30 i 66 euros i inclouen entrants com ara crema de llagostins amb crumble de sardina, croquetes meloses de llagostí o llagostins de cítrics confinats amb base de Parmentier; mentre que el plat principal també té el crustaci com a protagonista, bé siga amb arròs o suquet. Els menús de les jornades es completa amb postres casolanes i vins de la denominació d’origen (DO) Terra Alta.
«Aquestes jornades i totes les accions conjuntes que s’han desenvolupat són un bon exemple dels fruits que la col·laboració entre l’Ajuntament d’Alcanar i el Col·lectiu pot donar quan es treballa amb motivació i amb un objectiu compartit», comenta Maribel Fibla, portaveu del Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases.

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Jordi Monfort, comenta que «aquestes jornades tenen la finalitat de posar en valor el nostre llagostí, un producte de la costa ebrenca que és de referència pel seu gust i textura i, a la vegada, reforçar la marca del municipi com a destinació turística gastronòmica. Esperem que, com és habitual, les jornades siguen un èxit».

Els restaurants que participen en aquesta edició són: El Racó del Port, Can Manel, Casa Lupe, Casa Ramon, El Faro, El Nàutic, La Mar, La Marinada, Les Palmeres, Lo Pouet, els Jardins del Tancat, Casa Esquerra, Citrus i Magda Espai Gastronòmic. 

Comentarios
Multimedia Diari