El món de la cultura recorda Gerard Vergés

Una cinquantena de persones participen en un recital per homenatjar l’etern poeta tortosí

24 abril 2020 09:09 | Actualizado a 24 abril 2020 09:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El col·lectiu cultural DiLLUMs d’Arts al Forn de Tortosa, que aplega una vuitantena de persones del món de la cultura de les Terres de l’Ebre, va homenatjar ahir, un any més, el reconegut poeta tortosí Gerard Vergés, en el sisè aniversari de la seua mort. 

Fa tres anys que DiLLUMs d’Arts al Forn organitza aquest recital, que tenia lloc a l’espai Gerard Vergés del parc Teodor Gonzàlez de Tortosa, però que enguany ha hagut de ser virtual, i amb la participació d’una cinquantena de persones vinculades al món cultural ebrenca en la seua majoria, però també d’arreu dels Països Catalans: Manel Ollé, Cinta Sabaté, Ignasi Blanch, Jesús Maria Tibau, Pere Ponce i un llarg etcètera.

La iniciativa va començar l’any 2018, i l’entitat es va plantejar el desig de donar-li continuïtat, de forma temàtica cada any, aprofitant la diversitat de punts de vista que ofereix l’obra d’aquest autor original i inclassificable. D’aquesta manera, l’any 2019 es va centrar en el món de la ciència (Vergés era farmacèutic), molt present a la seua obra, amb l’acte «Gerard Vergés, Ciències i Lletres».

Aquest 2020 el col·lectiu ha dedicat el recital a la seua obra de temàtica amorosa, com a homenatge també a la seua família, i el vídeo es va poder veure a les diverses xarxes socials de DiLLUMs d’Arts al forn.

Una jornada telemàtica
Aquest ha sigut un Sant Jordi atípic també arreu de les Terres de l’Ebre que, no obstant, s’han organitzat per celebrar-ho telemàticament amb la lectura i recomanacions de llibres i diverses iniciatives virtuals. Així per exemple a Tortosa es va celebrar una marató d’autors, que des de les 11 hores del matí fins les 19 hores del vespre van explicar en primera persona els títols que presenten en aquest Sant Jordi telemàtic. Ho van fer en forma de vídeo, publicats a les xarxes cada 5 minuts, i que va comptar amb la participació de fins a 95 escriptors.

També altres poblacions com Amposta o Deltebre van celebrar un Sant Jordi digital a través de les xarxes socials. En el cas de Deltebre, per exemple, es van poder veure les novetats editorials, tallers de manualitats, recomanacions de llibres o lectures de fragments de llibres preferits per part de veïns i usuaris de la Biblioteca Delta de l’Ebre, la narració de la llegenda de Sant Jordi i actuacions musicals.

Comentarios
Multimedia Diari