El nou edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre obrirà al públic el 15 de juliol

La primera pedra es va posar al 2010, es va remodelar amb la crisi i finalment ha costat 14,8 milions d'euros

07 junio 2017 16:38 | Actualizado a 08 junio 2017 19:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nou edifici seu de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, situat a la plaça Gerard Vergés del nucli antic de  Tortosaobrirà les portes a la ciutadania el 15 de julio. l. Amb tot, els primers funcionaris ja hi començaran a treballar un mes abans, a partir del 14 de juny. 

L’edifici ja està acabat i a l’interior els operaris s’afanyen a instal·lar-hi tot el mobiliari i equipament necessari per a què hi puguin desenvolupar la seva feina uns 195 funcionaris  dels diversos departaments de la Generalitat amb seu a les Terres de l’Ebre. 

La principal novetat serà l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) que s’ubicarà a la planta baixa compartint espai també amb l’Oficina de Gestió Empresarial,  i que permetrà els ciutadans dur-hi a terme tots els tràmits que hagin de fer amb l’administració.

El nou edifici compta amb una gran sala d’actes oberta a les entitats que la vulguen fer servir, amb equipaments com ara els de traducció simultània o pantalles tàctils; sales d’arxiu amb capacitat per a fins a 5 quilòmetres de documents;sales de conciliació laboral, judicis a menors  i reunions. En total, 4.354 metres quadrats  de nova construcció al bel mig del nucli antic de Tortosa, repartits entre soterrani, planta baixa i dues plantes superiors. 

La Generalitat va posar la primera pedra l’any 2010 i, amb la crisi econòmica, va haver d’aturar l’obra el 2012, per emprendre-la de nou l’any 2015, amb una modificació del projecte inicial que eliminava una planta inicialment projectada. 

Aquesta modificació també va comportar un estalvi del pressupost inicial, que era de 12.611.313 euros  als 10.474.573 euros del pressupost actual; als qual cal sumar els 4,4 milions més del pàrquing soterrat. Així, el  total la inversió ha estat de 14.879.183 euros

La construcció del nou edifici de la Generalitat a les Terres de l’Ebre permetrà un estalvi d’aproximadament 579.000 euros anuals, en els lloguers de les seus  i despeses generals dels serveis territorials, ubicats fins al moment en divesos punts al llarg de la ciutat. 

Així, es concentren al nou edifici els departaments de Territori i Sostenibilitat,  amb Urbanisme i l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE); Justícia; l’Agència de Salut Pública i el director territorial de Salut; Habitatge del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge; Treball, Afers Socials i Famílies   amb la Coordinació Territorial de Joventut; el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació  i Empresa i Coneixement. 

Els departaments d’Ensenyament, Cultura o la mateixa delegació del Govern continuaran als seus espais actuals, als palaus Oliver de Boteller i Abària en els dos darrers casos, propietat ja de l’administració. Per al delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, amb l’obertura del nou edifici «culmina el procés de desplegament del govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre». 

Comentarios
Multimedia Diari