El ple de Tortosa aprova una modificació de pressupost de 14,3 M€

L’abstenció del regidor de Ciutadans permet que tiri endavant la iniciativa, per la que s’invertiran 9,6 milions a la ciutat

01 abril 2021 12:06 | Actualizado a 01 abril 2021 13:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat una modificació pressupostària de 14.338.874,50 euros per a l’exercici del 2021. Ho ha fet en un ple extraordinari aquest dijous, amb els vots a favor dels grups del govern (Junts i PSC), l’abstenció del regidor de Ciutadans i els vots en contra dels grups municipals de Movem, ERC i CUP.
En l’exposició d’accions que permetrà desenvolupar aquesta modificació pressupostària, l’alcaldessa Meritxell Roigé va remarcar que les actuacions es reparteixen a tots els barris i els pobles del municipi i va subratllar que una bona part se centrarà en l’atenció a les persones, especialment a les que més ho necessiten pels efectes derivats de la pandèmia. 
Així, va remarcar que es dupliquen les partides destinades a l’atenció social. Així mateix, un altre àmbit d’actuació va vinculat amb la reactivació econòmica, on destaca la creació els Bons Tortosa, als quals l’Ajuntament destinarà 400.000 euros en vals de descomptes perquè la ciutadania els puga utilitzar als comerços adherits, «fet que acabarà comportant un impacte econòmic superior als 1,2 milions d’euros a l’activitat comercial i de serveis».
 La modificació pressupostària destina 9.638.450 euros a inversions. Entre altres eixos, permetran desenvolupar accions en àmbits com la via pública, el patrimoni, la cultura, actuacions en zones verdes i arbrat, la creació de més carrils bici o la potenciació del turisme a la ciutat, tal i com ja va avançar el Diari.Entre altres actuacions, s’hi inclou la urbanització del carrer Cervantes, la recuperació i creació d’un passeig a la muralla del Rastre, la rehabilitació de la sinagoga del Call Jueu o l’ampliació del Museu de Tortosa. 
L’oposició  
L’abstenció de Ciutadans ha fet possible que tire endavant aquesta modificació pressupostària. El regidor Miquel Albacar va anunciar la seva abstenció tot assegurant que «Ciutadans Tortosa ha aconseguit que l’Ajuntament destini més ajudes a les famílies i sectors més afectats per la crisi i més inversió per millorar carrers, entre d’altres actuacions». 
La resta de grups de l’oposició al plenari, Movem Tortosa, ERC-Tortosa Sí  i la CUP, critiquen que el govern municipal en minoria opte per prorrogar els comptes i presentar modificacions, enlloc de presentar i debatre un pressupost municipal per aquest 2021.

Comentarios
Multimedia Diari