El sindicat CATAC denuncia fuga de metges de l’Hospital Verge de la Cinta

Demanen la dimissió de dos alts càrrecs de la direcció del centre hospitalari per la mala gestió en la planificació           del personal, la contractació precària i un episodi de persecució sindical contra una de les seves delegades

19 febrero 2018 16:49 | Actualizado a 21 febrero 2018 18:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sindicat mèdic CATAC ha alertat d’una fuga alarmant de professionals de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el centre de referència a les Terres de l’Ebre, a causa de les pèssimes condicions laborals amb les que es troben al centre tortosí. 

La portaveu del sindicat, Cinta Sarroca, va llegir ahir un manifest on denuncien l’aplicació per part de Direcció d’horaris intempestius, la impossibilitat de conciliar la vida laboral amb la familiar, la falta d’incentivació i reconeixement als treballadors, la contractació precària, fins i tot de dies, sense tenir en compte l’ordre de la borsa de treball, i les baixes en totes les categories, especialment en el personal administratiu, fet que satura als professionals que han d’assumir les seves tasques.

«Diu la direcció que no poden cobrir els metges perquè no en troben per venir a Tortosa. La realitat és que se’n van ràpid de l’hospital per millorar les condicions laborals i ens deixen un altre cop les llistes d’espera afectades en tots els sentits i sobrecarregant contínuament a tot el personal», va denunciar Sarroca. CATAC calcula que es necessiten un o dos professionals per servei per garantir una plantilla suficient. «Hi ha serveis on han marxat tres professionals de cop o altres casos on han vingut a treballar i tres mesos després han marxat per la saturació de la faena», alertava. «Urgències està molt afectat per aquest procés però, repetim, no és l’únic», tancava la portaveu. 

És un dels motius que els ha dut a demanar la dimissió del director de Persones, Jordi Ribes, i la coordinadora de la Unitat Territorial de Gestió Administrativa per a pacients, Empar Navasquillo. 

Persecució sindical
El segon motiu és la denúncia d’un cas de persecució sindical contra la delegada del CATAC, Ana Guasch. Ella hauria demanat la substitució per les hores amb les quals exercia el càrrec de representació dels treballadors. La situació es va agreujar des d’aquell moment i la treballadora no va aconseguir que hi hagués substitucions per les seves hores sindicals, un fet que va provocar que a les especialitats on treballava la tensió amb els companys incrementés. Enlloc de ser reforçada en la seva feina, la delegada va ser desplaçada del seu lloc de treball i substituïda per dues persones.  CATAC diu que aquest «càstig» no té precedents en les darreres dècades a l’Hospital de Tortosa.


La Direcció del centre nega cap persecució sindical
El director de l’Hospital de Tortosa, Victorià Peralta, ha manifestat que «en cap cas la capacitat organitzativa de la direcció té interès en vulnerar els drets sindicals de cap treballador del centre».Ahir, abans de la mobilització a les portes de l’hospital, la Direcció es va reunir breument amb els representants sindicals i es van emplaçar per poder debatre i dialogar de forma oberta i constructiva.CATAC els ha donat un vot de confiança. «Si no, tornarem. Això només serà el principi», han avisat. 

Comentarios
Multimedia Diari