Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El sindicat Catac considera 'un abús' el nombre de llits i quiròfans tancats aquest estiu a l'Hospital de Tortosa

Denuncia el tancament del 32% del llits i el 57% de quiròfans i la saturació del servei d'Urgències

ACN

Whatsapp
Façana de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. FOTO: ACN

Façana de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. FOTO: ACN

El sindicat Catac­Cts/Iac a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, denuncia l'abús de tancament de llits i de quiròfans d'aquest estiu. Ho considera "un abús repetitiu" que es ve repetint "tots els estius" tot i tractar-se del centre de referència mèdic a les Terres de l'Ebre.Aquest estiu s'han tancat76 llits d'un total de 237 i 4 de 7 quiròfans durant el juliol i 5 a l'agost. Tot aquest tancament afecta al servei d'Urgències, que es veu desbordat i sense poder fer ingressos, mentre els pacients han de romandre a una llitera al passadís fins que no hi ha llit disponible. També crea confusió a planta on els pacients de diverses especialitats estan ingressats a la mateixa àrea i el personal es veu des

Catac també denuncia que del 76 llits tancats hi ha 30 que no se sap si s'obriran al setembre o a l'octubre i pel que fa als quiròfans alerten que hi ha possibilitat que durant una setmana només hi hagi un d'obert per atendre urgències per obres als quiròfans generals.

Segons el sindicat la situació de tancament de llits, afecta a la qualitat del servei i per les nits, els pacients es queixen del soroll i del poc descans, ja que es fan ingressos a altes hores de la nit i també trasllats d'habitació per poder dur a terme aquests ingressos. El personal també està desbordat ja que el canvien a plantes que no han estat mai, i de vegades s'obren llits que han d'esser tancats, sense el personal que pertoca, ja que són casos d'urgència.

Des de la direcció de l'Hospital han respost a Catac que "són casos puntuals" però el sindicat insisteix que es tracta "de casos repetitius". "Durant tot l'any hi ha un esforç de tot el personal obrint quiròfans per la tarda per reduir llistes d'espera. Per què a l'estiu es tanquen tants quiròfans?", reclama Catac en un comunicat.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También