El temporal malmet de nou el litoral del Delta

La platja de la Marquesa, a Deltebre, i l´Arenal i Avellanes, a l´Ampolla, pateixen de nou els efectes de l´onatge

19 mayo 2017 16:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

M. Millan

El fort temporal de mar dels darrers dos dies ha tornat a tenir efectes molt perjudicials en els punts més sensibles del delta de l’Ebre, afectats per la regressió. És el cas de la zona de la Marquesa, a Deltebre, i de les platges de l’Arenal, Cap Roig i Avellanes, a l’Ampolla.

En el cas de Deltebre, els efectes han estat especialment greus. La zona de la platja de la Marquesa i l’accés a la punta del Fangar han quedat totalment inundats. L’aigua ha sobrepassat el restaurant Els Vascos, ha arribat fins als arrossars i també a la zona de l’espigó. Així, l’edifici estava ahir completament rodejat per l’aigua, segons va confirmar al Diari l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

L’Ajuntament prepara un decret d’emergència per a la zona i demana actuacions urgents a les administracions superiors. Ahir l’alcalde va estar el contacte amb responsables de Costes de l’Estat i Costes de la Generalitat, competents a la zona, per donar-los a conèixer la situació. «Recentment hem presentat un projecte Life que proposa mesures contra la regressió al delta de l’Ebre a mitjà i llarg termini. Això està bé però ara mateix el que calen són actuacions d’urgència», comenta al Diari Lluís Soler, que durant tota la tarda va estar reunit amb tècnics i juristes per analitzar quines mesures es podien prendre. «Si les administracions superiors no actuen ho haurem de fer nosaltres», va afirmar l’alcalde.

Una altra de les zones afectades per aquest nou temporal de mar va ser la costa de l’Ampolla: la platja i el passeig de l’Arenal, però també les platges de Cap Roig i les Avellanes.

La platja de l’Arenal, una de les més afectades habitualment per la regressió i els temporals, ha perdut en aquesta ocasió entre un 50 i un 60 per cent de la sorra, segons va confirmar al Diari l’alcalde del municipi, Francesc Arasa.

L’Ajuntament va tallar durant tot el dia l’accés al passeig marítim, que va quedar cobert de material arrossegat per les onades. Pel que fa a la platja de les Avellanes, la força del mar va enretirar la major part de la sorra cap a l’interior.

L’Ajuntament de l’Ampolla demanarà a Costes una nova actuació per reposar la sorra perduda a l’Arenal. «L’última reposició va ser el passat mes de gener», afirma Arasa. L’alcalde creu que caldria una actuació important a la zona per evitar que la regressió avanci i acabi afectant la bassa de les Olles.

Comentarios
Multimedia Diari