Els afectats del brot de L’Onada la Ràpita havien rebut la primera dosi de la vacuna

HI ha una vintena de positius lleus o asimptomàtics: 17 residents i 3 professionals

25 enero 2021 16:18 | Actualizado a 25 enero 2021 17:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El brot de Covid-19 de la residència L’Onada de Sant Carles de la Ràpita, detectat el passat 18 de gener, afecta actualment 17  residents i 3 professionals, els quals estan estables i i no han requerit derivacions hospitalàries. De les 17 persones usuàries positives, 10 no presenten símptomes i 7 tenen símptomes lleus. Els 3 professionals positius es troben bé, aïllats a les seves cases. Segons ha informat l’Ajuntament del municipi, L’Onada ha destinat «tots els recursos possibles per controlar el brot» i els professionals del centre han rebut ajuda de l’equip expert en Covid del grup de residències, que al llarg dels últims mesos han tingut experiència controlant brots a centres de L’Onada i en centres externs i que han rebut formació específica per fer-ho. Cinta Pascual, Directora General de L’Onada, creu que des del primer moment en què es va detectar el brot «hem fet el que tocava, hem sectoritzat el centre i ara el brot es troba localitzat a la primera planta, mentre que la segona, tercera i quarta estan lliures de Covid».
El brot, especialment virulent a causa de la situació del municipi i per l’aparició de la soca britànica del virus, ha arribat després que tots els residents rebessin la primera dosi de la vacuna el passat divendres 8 de gener i ara havien de rebre’n la segona el proper divendres 29. Cinta Pascual espera que la vacuna hagi fet efecte i que totes les persones usuàries puguin superar la Covid.
Per a Penny Subirats, Directora de L’Onada La Ràpita, el més important és que «els residents estan en molt bones mans, les mans que els coneixen i que han estat amb ells els últims anys». A més, destaca que tot l’equip de professionals de L’Onada «tenen molta força i moltes ganes de sortir-se’n». Des del centre hi ha una comunicació constant amb les famílies, que poden seguir les actualitzacions de l’estat dels seus familiars via WhatsApp. A més el Comitè de Crisi i de Suport de L’Onada publica diàriament les dades de l’evolució del brot a la secció Coronavirus d’OnaCivitas, la web de L’Onada.
L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, destaca que «es va reaccionar molt ràpid i que de moment no hi ha hagut una cadena de contactes i el brot s’ha pogut controlar des del principi». La situació a la població és dolenta i l’alcalde vol fer «una crida a tallar l’activitat social i només sortir de casa per motius justificats» i «amb l’esforç de tothom reduir i frenar la corba de contagis a La Ràpita».

Comentarios
Multimedia Diari