Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els alcaldes del Camp i l'Ebre convoquen protestes simultànies per reclamar l'AP-7 gratuïta

La FEAT crida els transportistes a fer marxes lentes a la nacional i a l´autopista al mateix moment

ACN

Whatsapp
D'esquerra a dreta: el president de la FEAT, José Luís Aymat; l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; l'alcalde del Perelló, Ferran Cid; i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, conversant mentre

D'esquerra a dreta: el president de la FEAT, José Luís Aymat; l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; l'alcalde del Perelló, Ferran Cid; i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, conversant mentre

Els alcaldes del Camp i l’Ebre convoquen concentracions simultànies el 19 de març per reclamar la gratuïtat de l’AP-7 La FEAT crida els transportistes a fer marxes lentes a la nacional i a l’autopista al mateix moment Els alcaldes de l’Ebre, els del Pacte de Berà i la Federació de Transportistes (FEAT) han anunciat aquest divendres que convoquen dos talls de trànsit simultanis a l’N-340 al Vendrell (Baix Penedès) i al Perelló (Baix Ebre) el dissabte 19 de març per reivindicar la gratuïtat de l’autopista AP-7. Al mateix temps, la FEAT ha fet una crida als transportistes perquè se sumin a la protesta fent una marxa lenta un cop finalitzat el tall a l’N-340 i una altra per l’autopista mentre s’estiguin fent les concentracions a la nacional. L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha explicat que rebutgen l’N-340, una via “col·lapsada” que provoca “problemes de retards”, a més d’accidents mortals. Els talls s’iniciaran a les 12 del migdia i duraran 45 minuts.

La concentració del Vendrell serà a la rotonda entre l’AP-7, l’N-340 i la C-32; i al Perelló es farà a la nova rotonda, a l’N-340. D’altra banda, els transportistes estan cridats a circular en marxa lenta per l’autopista, tant des de l’Ebre com des de la zona del Gaià, mentre es faci la concentració als dos punts; així com a continuar fent marxes lentes per l'N-340 un cop es restableixi el trànsit després dels talls.

Segons han explicat els batlles en roda de premsa, la data del 19 de març s’ha triat tot fent un balanç perquè és una data en què “pot haver-hi un govern a Madrid que es posi al telèfon” i perquè tampoc “podien retardar la reivindicació molt temps més”, per por que s’interpretés que les queixes sobre la sinistralitat de l’N-340 s’havien diluït. Carnicer creu que en aquestes concentracions podria acudir més gent que en la que es va fer a L’Arboç a finals de novembre per reclamar la gratuïtat de l’autopista, on van assistir unes 500 persones. L’alcalde del Perelló, Ferran Cid, també ha considerat que hi haurà més assistència que als talls que cada dijous organitza el moviment veïnal a L’Ametlla de Mar (Baix Ebre) i Alcanar (Montsià).

“Ens hem carregat de raons en aquest procés”, ha assegurat l’alcalde del Vendrell, que ha recordat que la solució a l’N-340 passa per “l’alliberament de peatge” mentre l’administració espanyola “no formuli una via de gran capacitat”, com una autovia, que sigui alternativa a l’autopista. En aquest sentit, l’alcalde del Perelló ha explicat que el moviment rebutja ara les bonificacions per als transportistes: “al principi vam apostar per la bonificació perquè crèiem que era una actitud ràpida i que tindria el suport de l’Estat”, ha raonat Cid, que ha considerat “un fracàs” que el govern espanyol no hagi donat resposta. “No veiem cap altra manera que ens escoltin a Madrid i no podem acceptar que els transportistes siguin els culpables del que passa a l’N-340, perquè no és així”, ha conclòs l’alcalde del Perelló.

En aquest sentit, el director de la FEAT, José Luis Aymat, ha celebrat que “en contra del que és usual”, en aquesta reivindicació “no s’ha criminalitzat el sector transport” perquè s’ha reconegut que el problema és la situació de l’N-340, “una vergonya, tot tenint en compte el trànsit” de la via.

L’única petició del moviment és ara “autopista gratuïta”. “Madrid ens va prometre el 2000 que farien autovies i això ara està aturat i a zero”, ha recordat Cid. Aymat també ha carregat contra les infraestructures al territori: “és insuficient”, ha dit el director de la FEAT, que ha explicat que “l’única solució real, immediata i que tindria impacte en seguretat i fluïdesa és utilitzar la capacitat de l’autopista”. Amb tot, ha recordat que “la capacitat no pot ser sota les mateixes condicions de peatge” perquè “hi ha part de la població que no es pot permetre aquest luxe” i perquè “l’Estat no ha fet els deures que li pertocaven”.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También