Els alcaldes reclamen data per posar solució a l’N-340

Batller republicans creuen bàsica per a les Terres de l’Ebre una via «ràpida, segura i gratuïta», que millori la mobilitat i redueixi els sinistres

02 marzo 2018 16:50 | Actualizado a 02 marzo 2018 16:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els alcaldes republicans de l’Ametlla de Mar, el Perelló, l’Aldea, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar, set des nou municipis per on discorre la carretera N-340 a les Terres de l’Ebre, reclamen al Ministeri de Foment que «fixi d’una vegada un calendari concret» per a la posada en marxa de les mesures previstes per solucionar la problemàtica d’aquesta via i la seva alta sinistralitat. 

En una recent trobada amb els alcaldes del Pacte de Berà, el ministre Íñigo de la Serna va refermar el compromís per al desviament obligatori de camions de la carretera N-340 a l’autopista AP-7 (amb bonificacions) als trams  de la via del nord de Tarragona i les Terres de l’Ebre,  i la gratuïtat de l’autopista per als residents que facin el viatge d’anada i tornada el mateix dia, però no va posar data per a la seva aplicació.  

Els alcaldes ebrencs  es van reunir aquest divendres a l’Aldea amb els diputats d’ERC  Jordi Salvador (Congrés) i Irene Fornós (Parlament) i els senadors Miquel Aubà i Laura Castel, per acordar una bateria d’accions a Madrid, amb l’objectiu  d’instar l’Estat a què «faci efectiu allò acordat amb la Generalitat». 

L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, en nom de la resta de batlles ebrencs afectats per l’N-340, va tornar a exigir que hi hagi a l’Ebre una via de comunicació «ràpida, segura i gratuïta», en bé del «desenvolupament econòmic», per acabar amb «el dèficit crònic d’inversió» que pateix el territori, per millorar la mobilitat interna i acabar amb l’alta sinistralitat. 

Per la seva banda, el senador ebrenc Miquel Aubà recordà que hi ha hagut prou temps des del passat estiu per tirar endavant les mesures acordades i recordà que la concessió de l’autopista al tram ebrenc acaba l’any que ve, al 2019. «Li tornem a demanar que digui quins tràmits calen i quines administracions hi estan implicades. Tenint en compte que el 155 el que ha fet és que l’administració central ho domina tot, que facin allò que han de fer i solucionin el problema d’una vegada», afirmà Aubà. 
La senadora Laura Castel va anunciar una bateria d’iniciatives parlamentàries, entre les quals hi ha la petició de compareixença del ministre Íñigo de la Serna a la comissió de Foment del Senat, així com una moció a la cambra alta reclamant la gratuïtat de l’autopista Ap-7.
Segons Castel, l’alliberament de peatges és una qüestió de voluntat política. «Quan volen fer una cosa, la fan de forma exprés i sumaríssima» va afirmar, tot posant com a exemple el tancament de les delegacions de la Generalitat a l’exterior i el Diplocat. «No deuen tenir gaire interès de fer-ho perquè deuen voler facilitar que les concessionàries de les autopistes segueixin guanyant a costes de les butxaques dels catalans», denuncià la senadora. 

Castel també va recordar que l’N-340 forma part del Corredor del Mediterrani i que cal convertir-la en una infraestructura competent per complir amb els reglaments de la Unió Europea i el Connecting Europe, que reclama la intermodalitat dels serveis de transport. «Si s’incompleix la normativa europea, el govern espanyol podria tornar a ser sancionat», segons la senadora republicana. 

Comentarios
Multimedia Diari