Els animalistes denuncien la mort d'un bou embolat a les festes de Deltebre

L'associació animalista AnimaNaturalis ja prepara les primeres denuncies per maltractament animal i altres infraccions de la llei, com la continuada participació de menors en els bous capllaçats

16 agosto 2017 08:54 | Actualizado a 17 agosto 2017 10:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A poques setmanes de que acabi el gruix de la temporada taurina a Terres de l´Ebre, l'associació animalista AnimaNaturalis ja prepara les primeres denuncies per maltractament animal i altres infraccions de la llei, com la continuada participació de menors en els bous capllaçats. Des d´AnimaNaturalis asseguren que enguany hi haurà més denuncies que els anteriors anys, tot i que serà difícil que s´imposin sancions. "Enguany tenim més ulls que mai vigilant els correbous, ja que els mateixos veïns de diferents pobles ens informen si detecten maltracte als animals, però la llei es massa laxa i està feta per a protegir als ajuntaments." explica Aïda Gascón, directora d´AnimaNaturalis.

Precisament gràcies a la vigilància activa de veïns i veïnes de Deltebre, AnimaNaturalis va rebre ahir un avís per diverses fonts a través de la seva pàgina de Facebook i per correu electrònic, de la tràgica mort d´un bou que acabava de se ser embolat al municipi de Deltebre, durant el concurs d´emboladors a les festes de La Cava el passat 15 d´agost. Les fonts assenyalen que el bou va morir a causa d´un traumatisme encefàlic, tot i que d´altres asseguren que va ser sacrificat després de trencar-se el coll degut al forcejament entre els emboladors i el bou, subjectat pel cap amb una corda per a inmobilitzar-lo a un piló de fusta. Més tard, a les xarxes socials, va començar a correr un vídeo on s´explica que el bou es va trencar les potes durant l´embolada.

AnimaNaturalis denunciarà aquest fet per tal de que el Departament d'Interior esbrini què va passar exactament, ja que només la Generalitat pot accedir a l´acta del veterinari.

Segons AnimaNaturalis aquest sería el segón bou, com a mínim, que mor durant els correbous a causa del que consideren "tracte brutal" que pateixen. El 29 de juny a Camarles, durant les festes dels Lligallos, un bou embolat va ser incitat a pujar un obstacle i quan va intentar baixar, hauria caigut malament i es va trencar una banya. Es va desmaiar al moment, i el van haver de portar als torils arrossegant-lo amb unes cordes i després va ser sacrificat, segons explica l'entitat.

A pocs díes de començar les festes de Deltebre i La Cava, AnimaNaturalis i la plataforma Alternativa a la Festa Taurina a Terres de l'Ebre ja advertien en un comunicat que organitzar bous embolats o capllaçats a Deltebre vulnera les ordenances de Deltebre aprovades aquest juliol de 2017, per això AnimaNaturalis interposarà denuncia al Departament d´Interior de la Generalitat i també al mateix ajuntament de Deltebre, ja que el nou article 54 4.1. de la ordenança considera una infracció molt greu "Maltractar o agredir físicament els animals o sotmetre'ls a qualsevol altra pràctica que els produeixi com a resultat patiment o danys físics o psicològics si els comporten conseqüències molt greus per a la seva salut". Les sancions podrien ser entre 401€ a 20.000€, asseguren des d´AnimaNaturalis

Comentarios
Multimedia Diari