Els creuers porten un miler de turistes a la Ràpita aquest estiu

La ruta de les muscleres, l'observació d'ocells al Delta i els esports nàutics a la badia dels Alfacs, les activitats més demanades pels creueristes

19 mayo 2017 22:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El port de Sant Carles de la Ràpita ha posat el punt final a la segona temporada de creuers, en els que ha rebut sis escales del veler Star Flyer amb un miler de passatgers i mig miler de tripulants. Es tracta de dues escales més i el doble de passatgers respecte a l’any passat.

L’impacte econòmic d’aquest creuer al territori s’estima en uns 10.000 euros per escala, segons dades de Ports de la Generalitat.

Aquesta xifra es calcula amb la despesa prevista dels passatgers en excursions, restauració, compres, transports i prestacions de serveis. A aquest impacte s’hi suma el 50% de la tripulació, que és la xifra que es calcula que desembarca.

El veler de luxe Star Flyer ha fet una ruta entre les Illes Balears i la Península, que arrenca a Palma de Mallorca i fa escales que a Formentera, Eivissa, València i Sant Carles de la Ràpita, Maó i Sóller. El destí rapitenc és el que ha estat més escollit pels passatgers per fer activitats, segons destaca la regidora de Turisme de la Ràpita, Rosa Anglès.

Pel que fa a les excursions, les més sol·licitades han estat l’observació d’ocells al Parc Natural de Delta, la ruta a les Muscleres i la pràctica d’esports nàutics a la Badia dels Alfacs.

El creuer ha arribat els dimecres i ha fet una estada de sis hores a Sant Carles de la Ràpita, temps en el que els turistes han pogut també tastar la gastronomia local, banyar-se en les seves platges, visitar la ciutat o anar de compres.

«Realment ha donat feina entre setmana a les empreses locals dedicades a les activitats al voltant del Delta i la badia dels Alfacs», comenta Anglès, tot remarcant el paper del coordinador de l’Estació Nàutica, que es desplaçava setmanalment a València per pujar al creuer, explicar les propostes de la Ràpita als viatgers i facilitar al màxim la seva contractació per part dels turistes.

Majoria d’europeus

Aquesta temporada la gran majoria de turistes han estat europeus i hi ha hagut un 9% nord-americans. La distribució per nacionalitats ha estat la següent: alemanys (34%), britànics (10%), italians (10%), suïssos (10%), nord-americans (9%), austríacs (4%), belgues (4%), francesos (4%), suecs (4%), canadencs (3%), australians (2%) i la resta de nacionalitats (6%).

A més dels turistes de creuer, també han viatjat amb l’Star Flyer representants d’agències de viatge internacionals i alguns periodistes estrangers especialitzats en el sector creuerístic, convidats per la companyia Star Clippers, que han visitat Sant Carles de la Ràpita i el delta de l’Ebre.

Totes les escales previstes s’han pogut realitzar, a diferència de l’any passat, quan el fort vent va fer que el capità del vaixell decidís no entrar a port en dues ocasions. Enguany, per contra, el dragat del canal d’entrada per part de Ports de la Generalitat ha facilitat les maniobres per aquest gran veler de luxe.

El vaixell

El veler de quatre pals Star Flyer té una eslora de 110 metres, una mànega de 15 metres, un calat de 5,7 metres de profunditat i un registre brut de 2.298 tones. Aquest vaixell pertany a la companyia Star Clippers que compta amb una flota de tres velers. La companyia Star Clippers ofereix als passatgers un maridatge entre la tradició nàutica i les vacances de luxe.

Aquests velers volen recrear els viatges que feien els tradicionals clippers fa cent cinquanta anys, però amb el confort, la modernitat i els serveis actuals.

 

Comentarios
Multimedia Diari