Els dos acusats d’un assalt violent a un ciclista a Tortosa seguiran a presó

Ambdós estan en situació irregular a España. Un portava una catana i l’altre li va prendre un rellotge de 15.000 €, que era herència familiar

19 abril 2021 09:23 | Actualizado a 19 abril 2021 10:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dos acusats marroquins d’assaltar un ciclista a Tortosa –junt amb tres joves més- seguiran en presó preventiva, segons ha decidit la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona. Els magistrats consideren que hi ha un risc greu de fugida ja que cap dels dos no té arrelament familiar a Espanya, ni laboral ni social de cap tipus. A més a més es troben en situació irregular al país. També, assenyalen, hi ha un risc de reiteració delictiva ja que els dos tenen ja havien estat detinguts anteriorment.

Els fets van tenir lloc a les nou de la nit del 7 de febrer d’enguany. La víctima, de 19 anys, circulava en bicicleta i anava a creuar el Pont Roig sobre l’Ebre, des de Ferreries cap a Tortosa. Quan anava a accedir a la rampa es va trobar amb cinc joves marroquins, que el van acorralar. Un d’ells portava una catana i la va esgrimir, moment que un altre del grup va aprofitar per agafar-li per la força el rellotge que portava. Era de la marca Richard Mille, valorat en 15.000 euros i era una herència familiar. Un tercer individu el va colpejar al cap amb un martell. Després de l’agressió, dos dels assaltants es van barallar entre ells, la qual cosa fou aprofitat per la víctima per fugir del lloc. 
Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tortosa van aconseguir detenir els tres que suposadament van agredir la víctima. Un va quedar en llibertat i els altres dos van ingressar a presó per ordre del Jutjat d’Instrucció número 3 de Tortosa.

Els dos ingressats al Centre Penitenciari de Mas d’Enric van presentar un recurs d’apel·lació i apuntaven la possibilitat d’adoptar altres mesures alternatives menys costoses. L’Audiència de Tarragona recorda que un dels presos va ser identificat per la suposada víctima com la persona que, entre el grup d’assaltants, li va robar el rellotge que portava a la polsera i que el processat portava en el moment de la seva detenció. 
Quant l’altre sospitós, els magistrats recorden que fou identificat com la persona que va amenaçar la víctima amb l’arma blanca mentre li tallava el pas de la seva bicicleta. 

Els dos detinguts són de nacionalitat marroquí i en situació irregular a Espanya, recorda la Sala Penal de l’Audiència Provincial. No tenen arrelament familiar, laboral ni social de cap tipus. Per això, creuen que hi ha risc de fugida. I també de reiteració delictiva ja que, davant la manca de mitjans o formes de vida, pot portar-los a cometre fets similars. Assenyalen que suposadament van cometre el robatori violent amb una finalitat de lucre il·lícit, donada la manca d’acreditació de mitjans o formes de vida conegudes pels dos joves.

A més, un d’ells ja havia estat arrestat el juliol de 2020 per fets similars, mentre que l’altre té tres arrestos per delictes similars en el darrer any. Per això, diuen els magistrats, en aquests moments no es considera suficient imposar altres mesures de menys entitat que la presó preventiva. 

Comentarios
Multimedia Diari