Els guardes rurals vigilen els camps de cultiu de l’Aldea per evitar robatoris

La mesura s’ha implementat durant la campanya de la síndria i, si és efectiva, s’allargarà també durant la de la carxofa

26 julio 2020 19:00 | Actualizado a 28 julio 2020 11:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dos guardes rurals vigilen els camps de cultiu de l’Aldea per evitar robatoris als pagesos. Una acció impulsada per l’Ajuntament de l’Aldea i molt sol·licitada per les persones que es dediquen a la pagesia, principal motor econòmic del municipi. La campanya de vigilància es va posar en marxa durant el mes de juny amb la contractació dels guardes, que treballen coordinats amb el cos de la guàrdia municipal i la regidoria de Seguretat, baix la comunicació amb els pagesos per tenir localitzades les collites.

La tasca dels guardes rurals consistirà a vigilar els camps que estiguin a punt o en procés de recollida dels cultius de temporada, que són els que pateixen més robatoris, sobretot durant els mesos d’estiu. No es deixaran desatesos, però, la resta de camps, sinó que els vigilants també els tindran localitzats per si veuen qualsevol moviment o vehicle sospitós.

Segons explicava el caporal de la Guàrdia Municipal de l’Aldea, Víctor Benito, «els guardes rurals estan degudament acreditats per realitzar el control de vigilància i protecció de les zones que vigilen, però per motius de recursos tant operatius com materials, en el moment d’observar qualsevol furt o simplement un vehicle sospitós, els guardes rurals s’han de posar en contacte amb la guàrdia municipal per fer les gestions oportunes o, si cal, realitzar la identificació o detenció dels causants dels robatoris».

Benito afegia que els lladres no tenen un horari establert per cometre el delicte i, segons els agricultors, els robatoris es cometen durant tot el dia, destacant les franges horàries del vespre i la nit: «Durant la collita de la síndria, que s’està realitzant actualment, l’horari més freqüent de robatori seria entre les set o les vuit de la tarda fins a les onze de la nit, horari que comprendrien els petits furts», confirmava l’agent, tot afegint que «la resta de robatoris majors es porten a terme les nits que s’aproximen al cap de setmana, per vendre el producte possiblement a mercats setmanals».

Durant la campanya de la síndria d’aquest any, la Guàrdia Municipal de l’Aldea ha tingut constància de dos grans robatoris la primera setmana de collita, així com una vuitena de petits furts abans d’iniciar-se l’acció dels guardes rurals.

Contacte directe

Per la seva part, el regidor de Seguretat a l’Ajuntament de l’Aldea, Pepe Caballé, afirmava que «aquesta acció de govern, que finalment hem pogut dur a terme aquesta anualitat després de contemplar la despesa als pressupostos municipals, serà una gran garantia de cara a preservar la collita dels nostres pagesos», tot explicant que, de moment, s’havien mostrat positius amb el sistema de contacte constant via WhatsApp entre el consistori, la guàrdia municipal, els guardes i els mateixos pagesos.

Si l’acció funciona correctament, s’estima que durant la temporada de la carxofa, a l’hivern, els guardes rurals segueixin vigilant els camps de cultiu per evitar uns robatoris constants que suposaven un maldecap per alspagesos de la zona, alhora que començaven a preocupar al sector.

Comentarios
Multimedia Diari