Els hotelers, satisfets amb l’ocupació al 100% dels World Sport Games

Hotels, restaurants i comerços es beneficien dels milers d’esportistes que hi ha al territori durant aquesta setmana

06 julio 2019 15:41 | Actualizado a 15 julio 2019 09:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els hotels, els restaurants i els comerços són alguns dels sectors més beneficiats de la gran presència d’esportistes, més de 3.000, aquests dies al territori ebrenc a causa dels CSIT World Sport Games que tenen lloc fins avui.

En general, els hotels, hostals i residències han tingut l’ocupació al 100% aquesta setmana. Un dels hotels que acull aquests dies fins a 200 persones és l’Hotel SB Corona. D’aquests hostes, un 96% són participants als jocs. «Estem molt contents. L’agost és diferent, però al juliol l’única setmana que tenim ocupació al 100% és la de la Festa del Renaixement. Així que enguany tindrem dos setmanes molt bones al juliol», explica el director de l’hotel, Josep Rodrigo. «Tant de bo totes les setmanes fossen així. Crec que és molt bo per al territori en general, i no només per a Tortosa, que se celebren esdeveniments així, ja siguen els jocs o que la ciutat siga Capital de la Cultura, Capital Gegantera...».
La frase «totes les setmanes hauríem de tenir un esdeveniment així» també la repeteix Lluís Prades, un dels responsables de l’Hotel Tortosa Parc, que acull aquests dies 120 esportistes d’Holanda, Letònia i Suïssa. «Estem al 100%, molt contents», valora. «Juliol i agost són els nostres mesos forts normalment, però un juliol normal se situaria entre el 60% o 70% d’ocupació», precisa.

També fins demà l’Hotel Berenguer IV de Tortosa té totes les habitacions plenes, acollint un centenar d’esportistes més. Es calcula que només en pernoctacions i restauració, els jocs tindran un impacte d’un milió d’euros. L’Ajuntament de Tortosa ha encarregat un estudi a la Càtedra d’Economia Local de la URV per analitzar-ho. 

Molts comerços també han notat un increment de la clientela aquests dies. És el cas també de les farmàcies, ja que els esportistes han necessitat productes específics com antiinflamatoris esportius o embenats compressius. «Sí que hem notat major moviment aquesta setmana», explica la farmacèutica Iris Barreda de la Farmàcia del Parc. «I sobretot hem tingut moltes consultes sobre picades de la mosca negra. Alguns estaven desesperats... També hem rebut alguns clients que s’han deixat medicaments crònics a casa i busquen medicaments equivalents aquí al país», detalla.

A més de Tortosa, els jocs també estan celebrant competicions a Amposta, Deltebre, la Ràpita, Jesús, Roquetes, l’Ampolla, l’Aldea i Salou. Cal dir que en un principi Gandesa i Móra d’Ebre també havien d’acollir competicions i els seus ajuntaments en tot moment van mostrar predisposició; no obstant això, per la manca de places hoteleres allí i la complexitat dels trasllats finalment no s’han pogut celebrar.
 

Comentarios
Multimedia Diari