Els opositors a la planta d'asfalt d'Ulldecona presenten al·legacions al projecte

Argumenten que la planta està prop d\'equipaments públics de gran concurrència com les escoles o el CAP

19 mayo 2017 23:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un grup de veïns contrari a la instal·lació d’una planta d’aglomerat asfàltic a a tocar del nucli urbà d’Ulldecona ha impulsat una recollida de signatures contra el projecte i d’al·legació a la seva llicència d’activitat. El termini per presentar les al·legacions acaba aquest proper dilluns 20 d’abril i entre els col·lectius que n’han presentat hi ha també l’associació de veïns de l’avinguda Terrers i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) d’Ulldecona.

Pel que fa a les al·legacions impulsades per la plataforma contrària a la planta, argumenten que l’activitat no compleix la distància adequada respecte a la zona residencial de l’Avinguda dels Terrers, i recorden que «en un radi de 1.000 metres hi trobem equipaments públics de gran concurrència», com el pavelló d’esport, el camp de futbol, la llar d’infants Cuca de Llum, el Centre d’Assistència Primària (CAP), l’escola Ramon y Cajal o l’Institut Manuel Sales i Ferré, «amb el risc per la salut que això comporta per la afectació produïda per emissions dels productes utilitzats en la indústria d’aglomerat asfàltic».

Les al·legacions també recorden que «molts veïns s’han queixat de les fortes olors i el soroll causat pel treball de la pedrera, que crea molèsties contínues i redueix la qualitat de vida d’una part important de la zona on s’ha instal·lat la indústria».

A més, afirmen, «el trànsit continu de camions causa inseguretat i un risc evident a les persones que viuen en aquesta zona i als usuaris dels serveis i equipaments municipals que hi ha ubicats».

Un altre punt que apunten per oposar-se a la instal·lació de la planta d’asfalt és l’impacte paisatgístic. «Pot causar problemes mediambientals que s’afegeixen als que ja patim per l’elevada emissió de partícules de pols que provoca l’activitat extractiva actual»; s’assegura al plec d’al·legacions. També insisteixen que l’activitat «es va construir i va començar a funcionar sense la pertinent llicència d’obres , per tant és evident que el lloc i la tramitació no és la correcta», tot recordant que la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) no va donar el vistiplau urbanístic ja que les normes subsidiàries de planejament d’Ulldecona diuen que la finca mínima edificable ha de ser de 50.000 metres quadrats i els terrenys on s’ubica la planta són ara de 5.875 metres.

Comentarios
Multimedia Diari