Els pacients de l’hospital ja poden fer l’admissió pel mòbil

Una aplicació permet als usuaris que tinguen proves o visites programades a l’Hospital Verge de la Cinta gestionar la visita sense passar pel taulell o per les pantalles d’admissió

10 diciembre 2019 11:00 | Actualizado a 12 diciembre 2019 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els pacients de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ja poden fer l’admissió directament des del telèfon mòbil, sense haver de passar pel panells informàtics o de recepció. L’admissió està disponible a l’app de TeseoICS, i de moment només s’ha implementat al centre tortosí.

Aquesta nova aplicació mòbil, desenvolupada per la Direcció de Sistemes d’Informació i Comunicació de l’Institut Català de la Salut a les Terres de l’Ebre, permet que els pacients amb visites o proves programades a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta puguin fer l’admissió directament des del telèfon mòbil. Amb el Bluetooth i l’aplicació mòbil oberts, mitjançant uns sensors propers a les pantalles d’admissió (beacoms) que detecten quan s’apropa un usuari, l’app, automàticament, cerca les visites i fa l’admissió per al CIP registrat.

El CIP (número de la targeta sanitària) es pot escriure de forma manual o escanejar-lo amb el mòbil, i l’aplicació la poden fer servir diversos usuaris.

Un cop feta l’admissió, es mostren les dades de la cita admesa i, en el cas que n’hagi generat, també mostra el número de localitzador que identifica la visita a les pantalles de consultes externes.Gràcies a aquesta nova eina als usuaris no els caldrà passar per les pantalles o els taulells d’admissió per validar la visita i obtenir els tiquets amb el número corresponent.

Adrià Suazo, cap de l’àrea de desenvolupament de direcció de sistemes d’informació i comunicació de les Terres de l’Ebre, explica al Diari que el nou sistema serà complementari al dels panells i al dels taulells amb personal. «D’aquesta forma tenim un mètode més per si la màquina s’avaria o hi ha molta cua al taulell d’adminissió», explica. A més a més, amb el nou sistema també es reduirà el paper dels tiquets.

En aquesta aplicació ja hi ha altres serveis, com és la consulta del temps d’espera o la de l’àrea quirúrgica o d’endoscòpies, que permet als acompanyants de pacients de l’àrea quirúrgica o d’endoscòpies de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa estar permanentment informats sobre la fase de la intervenció del seu familiar.

Suazo avança que si les novetats funcionen s’haurà de fer la part multicentre de l’aplicació, per poder-la usar a més centres.

Un matrimoni jubilat que ahir esperava una visita a l’hospital explicava al Diari que preferien passar pel taulell i ser atesos personalment. «Això ho veiem bé per a la gent jove, però a la nostra edat crec que molts preferirem ser atesos i entendre’ns millor», comentaven. Una parella jove, Anna i Pau, en canvi, sempre fan servir les pantalles i asseguraven que sí provarien l’app.

Prova pilot al CAP de l’Ametlla

Cal recordar que des del passat mes d’octubre s’està portant a terme com a prova pilot, i de moment amb èxit, al CAP de l’Ametlla de Mar una aplicació a la pantalla Teseo que permet anonimitzar la crida dels pacients per entrar a les consultes. A les pantalles de televisió ubicades a la sala d’espera apareix, acompanyat d’un avís sonor, el codi del tiquet de l’usuari i el número de la consulta a la qual ha d’entrar, activat pels mateixos professionals sanitaris des del seu ordinador. Així s’evita dir-ne el nom cosa que permet millorar la confidencialitat.

Comentarios
Multimedia Diari