Els quatre jutjats d'Amposta tindran secció pròpia de la Fiscalia

El Consell de Ministres aprova la creació de la secció territorial, fins ara depenent de Tortosa i que era una llarga reivindicació d'advocats i procuradors

19 mayo 2017 23:33 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Consell de Ministres va aprovar divendres la creació d’una secció de la Fiscalia al partit judicial d’Amposta, depenent de la Fiscalia Provincial de Tarragona. La creació d’aquesta secció territorial de la Fiscalia era una llarga reivindicació del sector judicial de les Terres de l’Ebre i en especial dels advocats i procuradors.

Actualment, els fiscals destinats a Tortosa s’encarreguen dels casos dels jutjats d’Amposta i Gandesa, fet que en els darrers anys ha creat disfuncions, segons detalla al Diari el degà del Col·legi d’Advocats de Tortosa, Josep Canício. «Hi ha molts tràmits en els quals ha d’intervenir el fiscal i de vegades s’ha donat que no hi havia disposició d’efectius, pel que s’han produït alguns endarreriments i disfuncions», comenta Canicio.

El partit d’Amposta disposa actualment de quatre jutjats de primera instància i instrucció. Va ser a partir de la creació d’aquest quart jutjat quan es va veure que era necessari disposar d’una secció de la Fiscalia a Amposta, pel volum de casos i feina que es generen anualment a la comarca del Montsià.

L’edifici dels jutjats, situat al carrer Montells, disposa de l’espai per tal d’acollir la secció de la Fiscalia, que segons fonts consultades pel Diari, requeriria d’entre tres i quatre fiscals per funcionar amb garanties.

La demanda d’una secció de la Fiscalia a Amposta havia estat assumida des del 2013 pel Departament de Justícia, l’Audiència Provincial de Tarragona, els jutges destinats a Amposta i els òrgans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, entre altres estaments.

De fet, en una visita a la capital del Montsià al gener de l’any 2013, els vocals del Consell General del Poder Judicial adscrits a Catalunya es van comprometre amb l’Ajuntament d’Amposta en aquest sentit, just en el moment en què la proposta de reforma de la justícia posava sobre la taula una possible recentralització dels jutjats i els serveis judicials a la demarcació.

 

Reial decret

Tot i aquesta unanimitat, fins al moment la decisió final havia estat aturada al Ministeri de Justícia. Finalment divendres es va incloure en el reial decret d’ampliació de la plantilla del Ministeri Fiscal, en el qual s’aprovà la creació de 66 noves places de fiscals, en especial per reforçar la lluita contra el jihadisme i la corrupció, segons destacà el govern de l’Estat. Entre aquestes noves places, n’hi ha establerta una per al partit judicial de Reus.

El Col·legi d’Advocats deTortosa reclama que la secció es creï al més aviat possible amb tots els recursos necessaris, tant per part de l’Estat com del Departament de Justícia de la Generalitat a nivell de personal de suport i administratiu.

Comentarios
Multimedia Diari