Els sanitaris exigeixen una sanitat 100% pública i un nou hospital per a les Terres de l'Ebre

S'ha celebrat una concentració a les portes de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

04 junio 2020 10:49 | Actualizado a 05 junio 2020 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un centenar de professionals sanitaris van concentrar-se ahir dimecres al matí a les portes de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Els sanitaris reclamen una sanitat pública al 100% i millores per al seu sector.

Abans de començar la protesta, va portar-se a terme un minut de silenci per totes les víctimes de la Covid-19. Després, els professionals van exigir la recuperació de la jornada laboral de 35 hores i l’enfortiment de l’Atenció Primària. Van afirmar estar "esgotats".

A més de les reivindicacions per una sanitat pública que exigeixen professionals en altres punts del país, Cinta Sarroca, portaveu del sindicat CATAC-CTS-IAC, va demanar en clau local un nou hospital per a les Terres de l'Ebre, i l'arribada de més professionals sanitaris per al territori.

Malgrat reconèixer que la pandèmia del coronavirus no ha sigut tan greu a les Terres de l'Ebre com en altres territoris, els professionals han denunciat la reorganització dels serveis en altres centres. "Això demostra que no tenim prous infraestructures", va dir Sarroca. "Aquest hospital s'ha quedat antic, no podem anar ampliant-lo a pedaços. Necessitem un nou hospital amb tots els serveis i infraestructures".

Els professionals han anunciat que la concentració se celebrarà cada dimecres al migdia, i que si les millores no arriben es podrà portar a terme una vaga general de sanitat.

Comentarios
Multimedia Diari