Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els tonyinaires, insatisfets per la quota de pesca

Acusen la delegació de la UE a l’ICCAT «d’ineficiència» per permetre la retallada de la quota espanyola

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de la flota del grup tonyinaire Balfegó, al port de l’Ametlla de Mar en una imatge d'arxiu. Foto: Joan Revillas

Imatge de la flota del grup tonyinaire Balfegó, al port de l’Ametlla de Mar en una imatge d'arxiu. Foto: Joan Revillas

La pesqueria catalana de tonyina roja s’ha mostrat decebuda per les noves claus de repartiment de les captures permeses (Total Admissible de Captures-TAC) que va acordar ahir a Marràqueix (Marroc) la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT). 

El malestar que ha generat el nou repartiment de quotes de tonyina roja de l’ICCAT no es deu només al fet que s’hagi establert un TAC de 28.000 tones per al 2018 tot i que, amb l’aval dels informes científics sobre al recuperació de l’espècie, els tonyinaires havien demanat un augment de l’autorització que arribés fins a les 30.000 o 32.000 tones. Les pesqueries espanyoles i catalanes estan decebudes també perquè s’ha retallat l’augment percentual del TAC europeu en relació amb el d’altres països –el 2018 serà de 15.850 tones a Europa i d’unes 5.000 tones per a Espanya.

Des de Balfegó, principal grup tonyinaire de Catalunya, s’han mostrat empipats «per la postura negociadora de la delegació de la UE» a l’ICCAT que ha acceptat que la pesqueria de tonyina roja espanyola perdi pes en el nou repartiment de quotes (la pujada serà gairebé 3 punts percentuals inferior a la d’altres països). ambé estan molestos per l'ajornament un any de l'aprovació del pla de gestió de l'espècie que ha de substituir el pla de reestructuració que s'aplica des de 2006 per acabar amb la sobreexplotació de l'estoc.

Temas

Comentarios

Lea También