Els treballadors accepten ampliar els torns de Saica Pack

L’empresa paperera podria invertir 7 milions d’euros al territori, creant una nova nau de 15.000 metres quadrats i generant un centenar de llocs treball estables en els pròxims anys

22 diciembre 2018 10:25 | Actualizado a 22 diciembre 2018 10:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els treballadors de l’empresa paperera de l’Aldea Saica Pack (antiga Dapsa) han acceptat ampliar els torns i implementar el quart i cinquè torn. Després de moltes reunions i setmanes d’incertesa, amb jornades de vaga incloses, s’ha arribat finalment a l’acord d’implementar el nou conveni.

Fa deu dies el president del comitè de l’empresa, Jordi Grau, explicava al Diari que aquesta modificació causaria «un gran impacte a la plantilla, amb una compensació econòmica injusta i el fet de treballar la majoria dels festius i caps de setmana» i és per aquest motiu que s’havien convocat 13 dies de vaga.

Dilluns passat la direcció de l’empresa va reunir-se amb el comitè d’empresa i representants polítics del territori i va informar-los que s’havien cancel·lat les inversions previstes per part de l’empresa, «i que tres màquines se les emportaven a una altra empresa del grup», en paraules del president del comitè. 

Els 150 nous llocs de treball i la construcció d’una nova nau que preveia desenvolupar l’empresa quedà en suspens, així doncs, sense l’ampliació de torns proposada als treballadors. Saica Pack té actualment una plantilla de gairebé 400 treballadors, entre els 282 empleats directes i la resta d’indirectes. L’increment de producció i l’ampliació de la paperera s’havia deixat entreveure després que el Govern declarés «d’interès general» el projecte industrial d’aquesta empresa especialitzada en la fabricació i comercialització d’embalatges per a la indústria. La declaració s’aprovava el 4 de desembre, amb l’objectiu de facilitar a l’empresa una ampliació de naus als terrenys de l’Aldea i un increment de la producció, per evitar que es deslocalitzi cap a l’Aragó. 

Davant d’aquesta nova situació, la plantilla es va mobilitzar i es va tornar a reunir en assemblea dijous passat al vespre, per votar el nou conveni. Finalment el 75,4% dels treballadors van votar a favor del quart i cinquè torn, i el 24,6%, en contra.

Els resultats es traslladaren a la direcció de l’empresa, que anuncià que ho donarien a conèixer immediatament a la central per tal de fer la reinversió al territori. A partir d’ara els treballadors tindran un augment salarial del 2%, i es podran aplicar el quart i cinquè torn en moments puntuals de molta producció.

Des de Saica Pack s’ha explicat al Diari que es tracta d’un preacord inicial que té una vigència de sis anys, que encara s’han d’establir les bases, però que en qualsevol cas la voluntat de l’empresa és modernitzar les condicions de treball, tot fent moltes millores en diferents aspectes per tal de garantir llocs de faena estables.

Segons el president del comitè d’empresa, Saica Pack podria crear un nou magatzem just als terrenys de davant, que seria de 15.000 metres quadrats i significaria una inversió de 7 milions d’euros alhora que, en deu anys, podria suposar 150 nous llocs de treball.
Malgrat això, aquestes xifres referents a la inversió no han sigut confirmades per la gerència de l’empresa.

Comentarios
Multimedia Diari