Els treballadors de l'hospital de Móra d'Ebre protesten per noves retallades laborals

També reclamen millores al centre i que es pugui gestionar des del territori

19 mayo 2017 15:54 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els treballadors de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre han dut a terme aquest dijous al matí una concentració de protesta a les portes del centre. Uns 150 professionals sanitaris, el que suposa vora la meitat de la plantilla, han mostrat el seu total desacord per la situació que viu l’hospital i la nova retallada prevista en els seus complement per compliment d’objectius (DPO).

Segons ha detallat al Diari el president del comitè d’empresa del centre, Jordi Rubio, «els treballadors portem ja molts anys amb el sou congelat si no retallat». Una situació laboral a la que se suma la desinversió en les instal·lacions , equipaments i material, segons denuncien els sindicats.

El fet que el passat mes de juliol «s’emportessin 4 milions d’euros de reserves de l’hospital de móra d’Ebre per salvar el Sant Joan de Reus» ja va ser la gota que va fer vessar el got de la plantilla, que ara es troba en peu de guerra. «Es tracta d’una actuació legal, però èticament molt reprovable», apunta Rubio.

L’Hospital de Reus continua en una situació crítica i ara els sindicats temen que es pugui tornar a fer ús de les reserves del de Móra d’Ebre, en un futur molt pròxim.

En aquest sentit, reclamen que la gestió del centre hospitalari de Móra d’Ebre deixi d’estar lligada a Sagessa i l’Ajuntament de Reus a partir de l’any que ve, quan acaba l’actual concessió de Gecohsa, i es pugui dur a terme directament des del territori. Els treballadors no descarten futures manifestacions «més importants» i reclamen a les autoritats sanitàries del territori, al CatSalut i la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, que «defensin aferrissadament» el centre i la seva desvinculació de Reus.

«Som un hospital amb 300 treballadors que dóna servei a tres comarques, al Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat .Els ciutadans d’aquest territori es mereixen un bon servei i ser atesos amb aparells que estiguin al dia», denuncia Rubio.

Comentarios
Multimedia Diari