Els treballadors subcontractats demanen diàleg a la direcció de les nuclears

Nova jornada de protesta amb piquets  sindicals informatius a les portes de les plantes d’Ascó i Vandellòs 

12 mayo 2017 17:13 | Actualizado a 16 mayo 2017 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els representants sindicals de les empreses auxiliars o subcontractades de les nuclears d’Ascó i Vandellòs van dur a terme ahir a primera hora del matí una nova «acció informativa» a les portes de les dues centrals, similar a la que ja va tenir lloc el passat 28 d’abril. L’objectiu: denunciar «la precarització» dels llocs de treball d’aquestes empreses i reclamar a la direcció de l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV), gestora de les centrals, que s’assegui a parlar. Entre les sis i les nou del matí els piquets informatius van repartir fulls de mà entre els empleats que accedien a les dues plantes, creant llargues cues de vehicles.

D’aquesta manera els delegats sindicals van exposar novament les seves reivindicacions, que han enviat també per carta a la direcició d’ANAV: un acord per als treballadors de les empreses contractistes de les centrals, entre  ANAV  i els sindicats UGT i CCOO, en el que, entre altres, s’inclogui el manteniment del conveni sectorial, el dret de recepció del plus de recàrrega o la no contractació d’empreses multiservei. 

També demanen que,en cas d’acomiadaments per finalització d’una obra o servei, es fomenti  el dret preferent a la contractació d’aquests treballadors , per empreses permanents o per la seva participació en els treballs relacionats amb les recàrregues de qualsevol centre de treball. «I  allà on sigui necessari reduccions de plantilla, es fomentin les sortides no traumàtiques», remarquen.

Segons detalla al Diari el portaveu de la Coordinadora de representants sindicals de les empreses subcontractades, Jaume  Pujal,  «tot apunta a què la direcció de l’empresa està disposada a asseure’s i iniciar un procés de diàleg», fet que valoren molt positivament. 

Si és així, quedaria en suspens el nou calendari de mobilitzacions, que van arrencar el passat mes de febrer i que per a les properes setmanes té previstes jornades de reflexió i sensibilització els divendres 19, 26 de maig i 2 de juny; així com una vaga de treballadors contractistes la setmana del 5 al 11 de juny.  
Actualment hi ha una vintena d’empreses auxiliars o subcontractades que treballen per a les dues centrals nuclears de la demarcació de Tarragona, amb més de 700 treballadors. La plantilla d’ANAV, per la seva banda, supera el miler d’empleats. 

Comentarios
Multimedia Diari