Els veïns de Tortosa trien eliminar les barreres arquitectòniques en els primers pressupostos participatius

L'Ajuntament executarà enguany totes les obres votades: 12 actuacions amb un pressupost total de 150.000 euros

09 mayo 2017 10:54 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els veïns de Tortosa han prioritzat l’eliminació de barreres arquitectòniques a alguns dels principals carrers de la ciutat, en els primers pressupostos participatius de la ciutat. L’escrutini del procés, en el que ha participat un total de 1.613 persones (un 5,7 per cent del cens) ha permès escollir dotze propostes, per destinar un total de 130.000 euros a la ciutat deTortosa, 10.000 al poble dels Reguers i 10.000 més a Vinallop.

La proposta amb més vots, un total de 331, ha estat la d’eliminar les barreres arquitectòniques a voreres del barri del Temple, i més concretament als carrers Enric d’Ossó, Lamote de Grignon i Maria Rosa Molas, amb un pressupost de 22.600 euros.

La segona proposta en nombre de vots, amb 328, demana la mateixa eliminació de barreres, en aquest cas al centre de la ciutat: a l’avinguda Generalitat (a l’altura de Ronda Reus i carrer Artur Anguera), Argentina, rambla Felip Pedrell, Cervantes i Despuig, una obra que compta amb una dotació de 31.000 euros.

En tercera posició hi ha l’adquisició de desfibril·ladors per poder disposar de més espais cardioprotegits a la ciutat, amb 17.000 euros; mentre que la quarta proposta que tirarà endavant és l’ampliació de l’skatepark a Sant Llàtzer, a la qual es destinaran 40.000 euros. Aquestes dues propostes han comptat amb 201 i 176 vots, respectivament.

Com a cinquena obra que comptarà amb dotació del pressupost, els veïns han escollit la instal·lació de punts d’alimentació per a colònies de gats, amb 97 vots i una dotació de 12.450 euros. De caire menor, també es duran a terme tres obres més a la ciutat: la millora de l’enllumenat del carrer Sant Blai (una de les principals vies comercials), amb 1.500 euros; la pavimentació del carrer Sol de Remolins, amb 2.450 euros;i la millora de l’accessibilitat de la vorera de l’encreuament entre la rambla Pompeu Fabra i el carrer Juan Sebastian Elcano, a Ferreries, amb 3.500 euros.

Pel que fa als pobles, als Reguers es destinaran els 10.000 euros a habilitar un passeig per a vianants al costat del barranc. A Vinallop, s’han escollit tres propostes: il·luminar la zona de contenidors del carrer Llevant;instal·lar Wifi al Casal i l’edifici municipal;i posar noves porteries de futbol a la pista poliesportiva.

Segons ha detallat l’alcalde, Ferran Bel, aquest mateix mes de maig es procedirà a la modificació del pressupost per habilitar les partides. Així, l’objectiu és que les obres estiguen plenament executades a finals d’any.

El dia 2 de juny es farà un acte a l’Auditori Felip Pedrell per explicar a la ciutadania tot aquest procés i els seus resultats, segons ha explicat el regidor d’Hisenda, Marià Martínez.

Comentarios
Multimedia Diari