Els veïns del carrer Sant Blai de Tortosa es queixen de soroll nocturn

La zona és molt transitada per joves les nits de dijous i dissabte, en direcció als locals d’oci, i els veïns demanen més control policial

09 octubre 2018 08:43 | Actualizado a 09 octubre 2018 08:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns de la zona de Sant Blai de Tortosa estan farts de soroll nocturn i de no poder dormir les nits de dijous i dissabte. Aquest carrer i els voltants són molt transitats per grups de joves que van en direcció als locals d’oci nocturn del carrer Berenguer IV i els veïns asseguren que cap a les 3 i 4 de la matinada els desperten contínuament sorolls, crits i càntics.

Segons el president de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric, Josep Baubí, aquesta situació no és una novetat. «Els veïns es queixen des de fa molts anys d’això, i sobretot es nota quan comença el curs, a partir de setembre», explica al Diari. «Ho hem comunicat reiterades vegades a l’Ajuntament i a la Policia Local, que ens han comprès i escoltat, però demanem a la Policia Local i si convé als Mossos d’Esquadra que s’actue, per garantir el descans dels veïns. Tothom té dret a divertir-se i sortir de festa, però els veïns tenen dret a poder descansar». Baubí també recorda que a la zona dels pubs es poden arribar a congregar un centenar de persones «i no oblidem que el carrer és el principal accés a l’Hospital Verge de la Cinta», i que la situació és més greu en dijous que en dissabtes, «ja que la gent al dia següent treballa i ha de matinar». El president considera que és «una problemàtica que no és fàcil, però que ja fa molts anys que arrosseguem». 

Ús de bicicletes
El president veïnal també ha proposat que es puga regular l’ús de bicicletes pels carrers que no disposen de carril bici. «El carrer de Sant Blai mateix fa pendent i un dia algú pot prendre mal. S’hauria d’anar més a poc a poc o baixar de la bici». Baubí considera que també a la Rambla Felip Pedrell, entre els dos ponts, les bicicletes i els patinets poden provocar accidents. «No estem en contra de les bicicletes, tot al contrari, però hem d’anar més en compte, ja que al final és un vehicle més». 

Per una altra banda, el president també ha lamentat el tancament del supermercat Spar del carrer Sant Blai. «Era de preveure tenint en compte que el de la plaça Alfons s’ha ampliat». Cal recordar, però, que fa pocs mesos va obrir un Coaliment a la plaça del pont de pedra. El president ha aprofitat, així mateix, per lamentar que el carrer Sant Blai estiga perdent pes comercial (molts comerços opten per situar-se a la Generalitat perquè són locals més grans), ja que sempre ha sigut l’eix comercial de la ciutat per excel·lència.

Comentarios
Multimedia Diari