Els veïns tallen la N-340 indignats per la sinistralitat i l'anunci de bonificacions

Una quarantena de veïns de les Terres de l'Ebre van tallar ahir la N-340, a l'altura de l'Ametlla de Mar. Era el tall número 133 de la història del moviment veïnal Prou! que reclama la gratuïtat de l'AP-7 com a única mesura ràpida i segura per frenar l'alta sinistralitat de la carretera nacional al seu pas pel territori

19 mayo 2017 16:44 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una quarantena de veïns de les Terres de l’Ebre van tallar ahir la N-340, a l’altura de l’Ametlla de Mar. Era el tall número 133 de la història del moviment veïnal Prou! que reclama la gratuïtat de l’AP-7 com a única mesura ràpida i segura per frenar l’alta sinistralitat de la carretera nacional al seu pas pel territori.

Malgrat l’hora de la convocatòria –les tres de la tarda– i el fred intens, els presents van voler mostrar la seva indignació per l’absència de solucions després d’un any llarg de reivindicacions.

El portaveu del moviment, Llorenç Navarro, ha lamentat les dues últimes víctimes mortals a la N-340, dos adolescents de les Terres de l’Ebre que van perdre la vida arran d’un xoc frontal entre una furgoneta i una motocicleta el 22 de desembre.

Navarro ha replicat les veus que destaquen la baixada de la sinistralitat a la N-340 el 2016 (4 víctimes mortals per les 15 del 2015) fruit de l’aplicació de mesures de xoc per part de Foment com la doble línia continua al llarg de desenes de quilòmetres.

«Diuen que ha reduït a la N-340, però, en canvi, ha augmentat la sinistralitat a l’AP-7 (dos accidents mortals amb 15 víctimes). Ara què faran? Aprovaran les mateixes mesures i pintaran una línia contínua a l’autopista? No els interessa, perquè és una empresa privada i han de guanyar calés», argumenta. El portaveu assegura que si l’autopista AP-7 fos gratuïta els accidents mortals a la N-340 no s’haurien d’haver produït.

‘No ens escolten’

El segon motiu d’indignació dels veïns és la previsió d’un acord per bonificar els peatges de l’AP-7 per als camions. El Departament de Territori, el Ministeri de Foment i Abertis estarien negociant un acord que traslladaria a les Terres de l’Ebre l’experiència de la N-II a Girona. El moviment veïnal rebutja la proposta, «i també ho fan els alcaldes afectats i els transportistes», subratlla Navarro. «Però el Govern de la Generalitat no ens escolta. Sempre demanen el mateix, el benefici per l’empresa concessionària. Això no ho va aprovar el Parlament, es va aprovar l’AP-7 gratuïta i no s’està fent».

Navarro ha fet una crida als impulsors del moviment ‘No vull pagar!’ perquè es posin al seu costat i s’oposin a la proposta de bonificacions.

Comentarios
Multimedia Diari