En marxa la campanya ‘La Ràpita és com ets tu!’

La iniciativa pretén promoure la convivència i el civisme entre els veïns 

Diari de Tarragona

Whatsapp
En marxa la campanya ‘La Ràpita és com ets tu!’

En marxa la campanya ‘La Ràpita és com ets tu!’

L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ha posat en marxa la campanya de civisme ‘La Ràpita és com ets tu!’ per sensibilitzar la ciutadania sobre problemàtiques que afecten a tota la societat. La iniciativa, que pretén promoure la convivència i el civisme entre els veïns, va ser presentada ahir per l’alcalde, Josep Caparrós, i el regidor de Medi Ambient, Oriol Clos, a la plaça Carles III.

«Des del govern municipal impulsem una iniciativa transversal i de llarga durada que té com a objectius conscienciar la gent per evitar actituds incíviques que perjudiquen el nostre municipi i sensibilitzar sobre les problemàtiques que hi ha a la societat i que s’han de treballar des dels ajuntaments per millorar-les», remarcà Caparrós. 

Caparrós va incidir en què «és important que siguem conscients del privilegi que suposa viure al poble que vivim i per això, cal que entre tots el cuidem». Es tracta d’una campanya que vol implicar el veïnat a través d’accions que fomentin la responsabilitat col·lectiva i individual de cada persona.

Segons detallà el regidor de Medi Ambient, la campanya es divideix en dos blocs, un que s’adreça a minimitzar les actituds incíviques d’una petita minoria de veïns, i l’altre a fer del poble «un lloc més resilient per fer front a l’emergència climàtica». «Pretenem dotar d’eines a la ciutadania perquè prengui consciència i actuï correctament, perquè ser rapitenc o rapitenca no és només un privilegi, sinó una responsabilita», afirmà. 

La campanya de civisme abasta diverses temàtiques que afecten la ciutadania i s’anirà desenvolupant amb polítiques concretes : el reciclatge, el bon ús dels contenidors, el manteniment del poble, la conscienciació amb les energies renovables, l’ús racional de l’aigua, el respecte per la natura, la reutilització, la responsabilitat de tenir mascotes i la contaminació acústica.

La campanya va acompanyada de dissenys que es publicaran a les xarxes socials de l’Ajuntament i de cartelleria que es penjarà pels carrers i establiments del municipi, així com de falques radiofòniques a Ràdio Ràpita, xerrades, exposicions, col·laboracions amb entitats i amb els centres educatius del municipi, entre d’altres. 

Comentarios

Lea También