Enderroquen dos habitatges del nucli antic de Tortosa

Una de les cases va patir un esfondrament parcial de la teulada el mes de juliol passat

07 agosto 2020 08:10 | Actualizado a 08 agosto 2020 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Tortosa ha encarregat l’enderrocament de dos habitatges del nucli antic de la ciutat. Els treballs, que s’han dut a terme de manera urgent, s’han iniciat després d’una valoració tècnica arran l’esfondrament parcial d’una teulada d’un dels habitatges el mes de juliol passat.

Concretament, es tracta del número 4 i 3 del carrer de la Pujada de Sant Francesc, al barri de Santa Clara. Les cases, que són de propietat privada, han hagut de ser derruïdes a causa del perill que suposaven per als vianants i veïns, ja que ambdues estaven deshabitades i es trobaven en risc d’esfondrament. L’Ajuntament ha assumit els treballs per execució subsidiària, ja que els propietaris no se n’han fet càrrec i era urgent pel perill que suposava l’estat dels habitatges. Al tractar-se de propietats privades, i no de solars municipals, l’espai serà aïllat amb mitgeres i murs de tancament.

Els dos enderrocs es preveu que duraran setmanes i el pas pel carrer peatonal seguirà restringit, només garantint l’accés als veïns de la zona.

Pel que fa al carrer Mercaders, on es troba l’habitatge col·lindant al que es va esfondrar al juliol, no serà necessari dur a terme cap acció d’enderrocament. Així ha informat l’Ajuntament que, després d’una inspecció tècnica, van valorar que no seria necessari perquè no hi havia risc.

Durant els últims anys, tot i l’aprovació de la llei de barris el 2004, no s’ha evitat el degradament de molts habitatges de la capital del Baix Ebre. L’Ajuntament ha iniciat recentment un Pla Local d’Habitatge per reactivar l’ocupació de la zona i evitar l’envelliment dels immobles. A més, s’ha ampliat el pressupost per oferir subvencions per rehabilitar els habitatges de la zona i s’instarà els propietaris a dur a terme la Inspecció Tècnica d’Edificis, tot i que molts cops és difícil localitzar els de les cases abandonades.

Comentarios
Multimedia Diari