Enllestida l’obra de reparació dels danys del Glòria al port de l'Ametlla de Mar

Els treballs han servit per preparar el dic de recer per al canvi canvi climàtic i contra futurs temporals. L’Ajuntament demana avançar en el projecte d’edifici comercial previst al recinte

27 marzo 2021 09:52 | Actualizado a 27 marzo 2021 09:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ports de la Generalitat ha enllestit les obres de reparació dels danys que va causar el temporal Glòria del gener del 2020 al port de l’Ametlla de Mar.

Es tracta d’una destacada actuació que s’ha allargat durant un any sencer, i en la qual Ports de la Generalitat hi ha invertit 3,9 milions d’euros.
Concretament, l’actuació ha arranjat dues parts del dic de recer, una franja de 60 metres de longitud del primer tram i tota la franja del tercer tram, que té una longitud de 290 metres i és la més afectada pel temporal.

En aquest últim tram també s’ha incrementat un metre i mig l’espatller, per construir a la part exterior del mur un botaones, i així evitar que les onades puguin tornar a sobrepassar en un fort temporal tal i com va passar durant el temporal Glòria (veure imatge).

També s’ha reconstruït el morrot a la part final del dic del costat de la bocana, amb la col·locació de peces de pedra. 

«Ha sigut una actuació important i s’han col·locat fins a 50.000 tones de pedra», valora satisfet al Diari l’alcalde de la Cala, Jordi Gaseni.
En els treballs també s’ha instal·lat una xarxa d’enllumenat al passeig de l’espigó i s’ha reparat i pavimentat els vials annexos del moll. Al tercer tram a més, s’ha col·locat una barana de forma que es pot passejar, i ja és obert a la ciutadania.

Més projectes
Un cop millorada la part més afectada pel temporal, l’alcalde de l’Ametlla Jordi Gaseni també demana poder actuar properament al dic de les barques d’arrossegament.

El batlle així mateix explica que s’està treballant amb Ports de la Generalitat per arribar a un consens per enllestir el projecte de les casetes del port, que configuren la façana marítima del poble pesquer. 

«Serà un edifici que és el cor de l’Ametlla de Mar i volem que tingue la màxima funcionalitat possible, per això l’Ajuntament ens prestem a ser beneficiaris d’aquest espai, pagar els cànons que siguen necessaris però que siga municipal», detalla.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va demanar a Ports el 2017 fer marxa enrere i rectificar en el projecte d’edifici comercial previst al recinte, argumentant que l’edifici de dos plantes, previst al costat de l’antiga llotja del peix, trencava l’estètica de la façana marítima.

«S’ha de definir quin projecte va allà, però redimensionar l’edifici. Mentre això no avança, hem d’endreçar aquell espai, hi ha unes casetes de fusta on hem demanat que hi haja un disseny més homogeni, i pintar-les de blanc».

Comentarios
Multimedia Diari