Entra en funcionament el nou servei de neteja viària i de gestió d’escombraries de Tortosa

Ja s'han posat en marxa tres escombradores i cinc vehicles elèctrics, i la resta de maquinària s'anirà sumant al canvi durant el mes d'agost

02 agosto 2018 08:50 | Actualizado a 06 agosto 2018 10:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Entra en vigor el nou contracte de neteja a la ciutat de Tortosa, atorgat a través de concurs públic a l’empresa Acciona Servicios Urbanos. Des d’ahir, dimecres 1 d’agost, els carrers de Tortosa gaudeixen d’un nou sistema de neteja més eficaç i unificat, després de molt de temps de reclams per part dels ciutadans.

Ja han entrat en funcionament tres noves escombradores, cinc vehicles elèctrics, i s’incorporarà una unitat d’aigua a pressió que complementarà la neteja exterior als punts més crítics. De fet, durant aquest mes d’agost estarà en marxa el 70% de la nova maquinària del servei, que al llarg del mes de setembre estarà plenament operativa. 

El nou contracte de neteja també cobreix el servei d’escombraries, que comptarà amb nous camions i contenidors que arribaran a la ciutat abans de finals d’any. 

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, signava ahir el contracte amb els responsables de l’empresa Acciona, i aprofitava per remarcar que es tracta del contracte més important que s’ha fet a la ciutat en molt de temps, amb un pressupost total de 22,9 milions d’euros i amb una durada de deu anys

El nou contracte de neteja respon a la gran necessitat de millorar aquest servei a la ciutat

A partir d’ara ja és l’Ajuntament qui se n’encarrega de forma unitària de la gestió del servei de residus urbans i de neteja. Tot un seguit de maquinària nova i especialitzada servirà per millorar l’estat dels carrers de la ciutat. S’incorporen un total de vuit escombradores, més una fregadora, una unitat de pressió que complementarà la neteja exterior als punts més crítics, un camió de reg, dues aspiradores i sis vehicles elèctrics.  

Campanya de reciclatge
El nou contracte de neteja entra amb una nova campanya per conscienciar també la població de cuidar els carrers i de la importància del reciclatge. Sota la imatge ‘Estima Tortosa, amb tu més neta’, des del consistori busquen aquest punt de conscienciació i civisme, «volem que la gent se senti seva la ciutat i que ens ajudi a tenir una ciutat més cívica i millor», apuntava Roigé. 

Pel que fa al servei de recollida de residus s’aposta per illes de contenidors unificades, campanyes d’informació i prevenció, la implementació de l’educador ambiental, i la millora de la gestió de la deixalleria.

En aquesta línia, s’ha decidit eliminar els 117 contenidors individuals que hi ha repartits per Tortosa, sobretot els de fracció resta, per concentrar-los en les anomenades illes, on es trobaran els diferents tipus de contenidors de reciclatge.  Hi haurà en total 139 illes de contenidors completes i 7 noves illes soterrades.

El nou contracte també suposa un increment d’un 60% les hores de treball, ja que es passa de 30 a 48 operaris. 

Comentarios
Multimedia Diari