Entren a robar en cinc centres educatius de les Terres de l’Ebre

Els lladres van entrar aquest cap de setmana a centres de Roquetes, Santa Bàrbara, l’Ametlla de Mar, Jesús i Amposta i se’n van emportar diners

25 septiembre 2017 16:25 | Actualizado a 25 septiembre 2017 16:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d’Esquadra investiguen uns robatoris que hi ha hagut aquest passat cap de setmana a cinc centres educatius de les Terres de l’Ebre.
Els centres educatius afectats són: els instituts de Roquetes, Santa Bàrbara i Mare de Déu de la Candelera de l’Ametlla de Mar; l’Institut Escola Daniel Mangrané de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús i el Col·legi Sagrat Cor d’Amposta. 

A més, també hi va haver una temptativa de robatori al Centre de Recursos Pedagògics d’Amposta, que finalment no es va consumar. 

En tots els casos, segons informen els Mossos d’Esquadra al Diari, els lladres haurien forçat portes i finestres per accedir a l’interior dels centres i s’haurien emportat diners. «No descartem res d’entrada mai. Però sí que el modus operandi apunta a què siga la mateixa autoria», expliquen. 

Tot i que els robatoris han sigut molt seguits i el mateix cap de setmana, no es pot confirmar que hagin succeït la mateixa nit. En alguns casos es van arrencar les alarmes dels centres alhora d’accedir-hi.

La directora d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, expressa al Diari que els centres estan avaluant ara la xifra exacta que els lladres haurien extret, que no semblaria excessivament alta.

«En arribar dilluns al matí, s’ho han trobat tot desendreçat, regirat i per enterra, ha sigut un impacte per als professors. En un primer moment no tenien constància exacta de què feia falta. Però els diners en tot cas són de caixeta, per al dia a dia, per si s’ha de comprar material o sorgeix alguna cosa», explica la directora. 

Més enllà de la quantitat de diners extreta, el que és «important» o destacable per als Mossos d’Esquadra és el gran nombre de centres afectats  el mateix cap de setmana. El material informàtic, que en altres èpoques ha sigut motiu de robatoris semblants, aquesta vegada ja no ha cridat l’atenció dels autors. 
«Sembla que avui en dia els equips informàtics que poden tenir les escoles ja no són tan llaminers», conclou Cid.

Comentarios
Multimedia Diari